Köszönjük, most már tudjuk, hogy 1,3-as az autó. :-)
Titok, milyen autó?
Csak hogy miért lenne fontos: pl. Ignis 1,3-as Iridium-elektródás a gyertya, 90-100.000km a csereperiódus. Régi Polo 1,3-asnál lehet, hogy 30-60.000km.
Olajcsere tök jó a 10.000km, ha évente ezt többször is összehozod, én minden másodiknál cseréltetném a légszűrőt, pollenszűrőt pedig évente.
2021. máj. 11. 13:59
3/5 anonim válasza:
Légszűrőt 1 évente,
pollenszűrőt fél vagy 1 évente,
A többihez nézzed meg a kézikönyvet.
2021. máj. 11. 14:17
4/5 A kérdező kommentje:
Skoda Felicia 1999, a szerviz könyvet néztem, de nincs benne, csak az, hogy hány liter olaj kell.
2021. máj. 11. 14:18
5/5 anonim válasza:
Ha olyan környezetben élsz vagy közlekedsz sűrűn ahol jellemző a porolás keményen, tehát nem csak ha néha napján a szél felkavarja hanem majdnem heti szinten látod hogy ott van jócskán porfelhő akkor a légszűrőt, pollenszűrőt érdemes évente cserélni olajcserével együtt beiktatni. Én 4-5 havonta vagy ha olyan helyen közlekedtem ahol jócskán ment a porolás akkor én mindig kiveszem a levegőszűrőt és megnézem mennyire van eltelítődve dzsuvával akkor a szűrő házat kiszoktam porszívózni, és a szűrőt is levegő pisztollyal átfújatom mert elég sok dzsuva kimegy belőle így is. Persze én évente cserélek olajat akár megvan az előírt 10e Km akár nincs minden év decemberében két ünnep közt egy fél délutánt erre áldozva minden szűrőt plusz olajat cserélek és ennyi. Amikor megvettem az autót akkor 3000 Km volt benne legutóbbi olajcsere óta számlával volt igazolva, és akkor december volt amikor elértem vele az előírt 10.e km-t de ha azt nézem hogy 1 év akkor áprilisig ráértem volna vele. Mivel akkor baromi sokat mentünk az autóval így lecseréltem karácsony után akkor volt idő, előtte megvettem a cuccokat hozzá és kalap kabát. Azóta minden évben ilyenkor végzem el ezeket a dolgokat, pollenszűrő is addigra eléggé megszokott telni nyáron a bogarak végett ősszel a falevelek végett így akkor decemberre ezek a dolgok megszűnnek szinte akkor nem csak cserélem hanem kifújom, kiporszívózom az egészet, plusz a szélvédő alatti víz elvezető résznél leszedem a műanyag burkolatot és ott is kitakarítom mert ott is jócskán szokott lenni dzsuva akkor egy kör alatt minden ilyet megcsinálok, levegőszűrő is cserét kap, olaj is le van cserélve. Üzemanyagszűrő én autómnál ha jól emlékszem 2 év vagy 50ezer km van előírva de én azt kora tavasszal szoktam cserélni amikor elviszem ismerősömhöz komplett alvázmosásra, ott egyben le is csekkolom az alvázat mert csápos emelő van ott és akkor egyben gyors egy üzemanyagszűrő cserét is beiktatok ami nekem kényelmes tempóba 5 perc.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!