Van olyan szivo benzines ami 3000 körül forog 130-140-es tempónál?
Szeretem az autóm de eléggé zajos már 140-nél (4000-es fordulat)
Van olyan szivo benzines ami tudja ezt a max 3000 körüli fordulatot?
A Suzuki is 3000-et pörgött 140-nél.
De csórónak nagy volt ez az áttétel és már alig birta.
Bármit akartam már 120-nál is vissza kellett tenni egyet mert fél óra volt mire gyorsult volna valamit.
Azt kellene megérteni, hogy nincs elég nyomaték ahhoz, hogy erőből alacsony fordulatszámon nagy sebességre legyen képes az atmoszeferikus feltöltésű benzines autó.
A 110 ló körüli benzines autótól várják az emberek, hogy 130nál peregjen a motor 3000ret.
Az elmúlt 10 év autóit igyekeztek már hosszú váltóval szerelni. A régi autóknál nem ritka, hogy hiába a 150lovacska, meg a kettöezres motor, akkor is sokat pereg(pl e46).
3.0 v6 motor biztosan keveset fog peregni, elég ha beírod a hahun hogy kobcenti-2900tól
Az enyém 3000-nél 90-et megy. :D
6 sebesség, de az is szerintem minimum 1.8-as motorral tudná ezt.
Nekem megy a dízel 140-nél 3000 fölött... Benzineseknél kb. ez az átlag, a négyezer körüli. Nem véletlen van 6000-nél a tiltás.
Ezt csak egy nyomatékos motor tudja, amit te szeretnél.
A régi benzines 3.0 V6-om 120-nál pörgött kerek 3000-es fordulaton ötödikben.
A mostani 1.6 benyám 100-nál pörög ennyit.
Kisebb motor, kisebb nyomaték. Kell a fordulat és rövidebb áttétel, hogy a légellenállás ne köpesse ki a motorral a tüdejét.
Ez van. A lóerő nem minden.
2-3 literes motorok tudják ezt, mert megvan hozzá a nyomatékuk. 140-nél adott a kocsi légellenállása, a gumik gördülési ellenállása. Ennek a leküzdéséhez szükséges egy bizonyos teljesítmény. A kisköbcentis, kevés forgatonyomatékű motoroknál ezt rövidebb váltóval oldják meg, hogy a kisebb nyomatékú motor nagyobb fordulaton le tudja adni a szükséges teljesítményt.
Hasrautéses értékekkel egy példa. Egy kocsi 150 km/h sebességgel haladásához sík úton szükséges 65 LE teljesítmény. Egy kis, takarákos motor, 100Nm maximális nyomatékkal ezt a teljesítményt csak 4500/perc fordulaton adja le (a Nm, LE, fordulatszám értékek pontosak). De vegyél egy nagy dög sorhatos háromezres motort, aminek már 2000/perc környékén 220 Nm nyomatéka van. Erre a motorra simán rá lehet akasztani egy hosszúra áttételezett váltót, mert a szükséges teljesítmény már meglesz 2100/perc fordulatszámnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!