OT-s 1300-as Bogárnak lesz valaha nagy értéke/ Befektetésnek megérheti?
Igen, lesz nagy értéke.
Nem, befektetésnek nem éri meg.
Akkor érhetné meg, ha vennél egy rosszabbat, és felújítva adnád tovább. De akkor sem mint befektetés, hanem a rajta végzett munkád ára lenne a haszon (és akkor sem éri meg igazán, mert ha értesz hozzá ennyire, akkor más veteránját is felújíthatnád, azon többet kereshetnél)
Ha arra gondolsz befektetés alatt hogy veszel egyet, "lekonzerválod" a garázsban és 15-20 év múlva drágán eladod, esélytelen. Biztosan drágábban adnád el, de ha beleszámoljuk, hogy állagmegóvásra, tárolásra mennyit kéne költened, bukó lenne a vége. Ha használod is közben, akkor duplán igaz.
nagyon sokat gyártottak belőlük, befektetésként nagyon sokáig nem térülne meg
ha tetszenek, szeretnél retrózni és vállalod a kockázatot (ha törik, te is törsz), akkor ugorj bele, jó élményeket fog nyújtani
3. Tárolás (garázs) ingyen lenne, éves szinten 12-15 ezer lenne a biztosítás + 5 évente az OT vizsga azzal nem, vagyok tisztában pontosan mennyi. Kopó alkatrészek költségek, amivel egyáltalán nem vagyok tisztában, ebben a részében lehet igazad van.
4. 50 éves autó 55 millióból 40 elporladt már szerintem magyarországon az 1300-as szériából 7 van eladó 1 roncs, 2 menthető 3 felújított 1 megörzőtt. +Én az utobbi 1 évben 3 darabot láttam. De biztos megvan a 20 millió, ép darab.
Nem ez lesz életed befektetése, amiből nagyot szakítasz, de ha rendes állapotban van tartva, mindene jó, nem rohad, akkor idővel többért adhatod el mint amennyiért vetted.
Nyilván minél öregebb annál többet ér, a mexikói gyártmányok/újabbak inkább használatra érdemesek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!