Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megszorult a simson dugattyú,...

Megszorult a simson dugattyú, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sajnos megszorult a simsonom dugattyúja. Olajat kapott, eddig semmi gond nem volt vele viszont most hirtelen, megszorult nem menetközben és nem is meleg motornál(állás közben), a motor amúgy hetente pár alkalommal használom (boltba járásra). Nem kínozom, vigyázok rá (talán túlságosan is). (kompresszió jó volt benne, sem fúrva, hónolva, szétbontva nem volt mostanában)

Többek között ezért sem értem, hogy mi a csudától szorulhatott meg.

Na de a lényeg a lényeg, a dugattyú a felső holdponton van így a petróleumos áztatás kilőve. Mit tudok tenni annak érdekében, hogy mozgásra bírjam újból a dugattyút (csavarlazító nem segített).

Ütögessem, finoman ?- azzal nem teszek kárt a főtengelyben?

Valakinek van valami bevállt praktikája ilyen esetekre?

2021. máj. 3. 21:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tekered a főtengelyt forgásirányba, és úgy kocogtatod.
2021. máj. 4. 02:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Biztos hogy a dugattyú szorult meg??
2021. máj. 4. 07:22
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szinte biztos, hogy a dugó szorult meg, mert ahogy rúgtam be éreztem, hogy "ragad"- majd megszorult.

Sajnos a főtengelyt meg se mozdul ezért nem tudom azt "tekerni".

Hát akkor marad a kopogtatás, megpróbálom lehúzni a hengert hátha úgy megindul.

2021. máj. 4. 10:21
 4/4 Simson S51N ***** válasza:
Szerintem eltört az egyik gyűrű és beakadt valamelyik nyílásba.
2021. máj. 8. 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!