Mennyibe fog fájni egy kötelező szerviz egy márkaszervizben?
Toyota aygo-m most lett 1 éves.Semmi baj nincs vele.De gondolom lehúzás az egész.Átnézik,olajat cserélnek,max. szűrőket és ennyi.De gondolom arany áron.
Kinek milyen tapasztalata van? Autó típustól is függ az ár?
Általában a márkaszervizek nem szabott áron dolgoznak. Úgy értem, mindenhol más árat fogsz kapni ugyanarra a munkára.
Én elkövettem azt a hibát, hogy nem kértem előre sok helyről ÍRÁSOS(!!!) árajánlatot, hanem amikor volt időm, a legjobban útba eső szervibe kértem időpontot és elugrottam. Opelem van, ami állítólag fillérekből fenntartható autó. Eddig 3 éves szervizen vagyok túl, három különböző márkaszervizben. Az árak nagyon szórnak, nálam így alakultak:
1. éves szerviz. Az elvégzett munka: gyakorlatilag egy olajcsere, elméletben volt egy átvizsgálás is, de végig az autó mellett álltam, semmi mást nem csináltak vele. Ára: 34.000Ft.
2. éves szerviz. Olajcsere, üzemanyagszűrő csere, pollenszűrő csere, "átvizsgálás". 65.000Ft.
3. éves szerviz. Olajcsere, fékfolyadék csere, pollenszűrő csere, levegőszűrő csere, "átvizsgálás". 90.000Ft. (Szóban, telefonban az időpontkérés alkalmával 50e Ft-ot mondtak. Csak hát a szó elszáll...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!