Most akkor kötelező a márkaszerviz vagy sem?
Több cikket és itteni kérdést olvastam ebben a témában, de nincs egyetértés. A kérdés, hogy ugrik-e a garancia, ha nem márkaszervizben javíttatom az autót? Egy EU-s rendelet szerint nem, ugyanakkor úgy tűnik, mégis akadhatnak problémák.
Én itt most nem olajcserére, vagy nagyobb javításokra gondolok, hanem kisebbekre, pl: fékbetét és/vagy féktárcsa csere, klímajavítás, stb.
Előre is köszönöm annak, aki megosztja a tapasztalatait ezzel kapcsolatban.
Kopó alkatrsézek cseréjét NEM kell a márkaszervizben elvégeztetni. Az éves szerviz, abból is csak az állapotfelmérés, átnézés részét kell csak rájuk bízni. Pl. sógorom az új autójában otthon cseréli az olajat, a garancia ettől megmaradt.
Egyébként az sem mindegy, hogy melyik márkaszervizbe viszed, nagy árkülönbségek vannak.
Kopó alkatrészek is, meg a kötelező vizitek is azért olyan drágák amúgy garanciaidő alatt, mert (elvileg) olyankor lépésről-lépésre követnek gyártói utasításokat.
Mindent a nagykönyv szerint, újra zsírozva/tömítve mindent, akkurátusan, az egészet dokumentálva a rendszerükben.
Hogy pontosan ezekből mit végeznek el, az ügyfél számára titok.
Kap egy pecsétet :)
#8 vagyok és meg mindig kiváncsi.
De biztosan rájönnek mert látszik, lehet ok olyan alkatrészt használnak amit ok úgy megjelolnek ahogy kell. Másrészt meg 200e km-es autónál ha nem kell cserélni féket az elég érdekes lenne pl. De marha egyszerűen utánna járhat bárki ha besétál egy szalonba. És elmondják ugyanezt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!