Le lehet szedni az autóról a márkajelzéseket?
Évekkel ezelőtt vettem le a 3.gen. swiftem hűtőmaszkjáról a tenyérnyi nagyságú "szép" krómozott S betűt.
Nagyon zavart.
Most egy sallangmentes, mattfekete rács van az orrán semmi más.
Ugyan erre a sorsra jutott a hátsó szélvédőre ragasztott matrica -a szalon neve ahonnan az autót vásároltam- és az alufelnik közepén található piros színű márkajelzés is.
A kérdésedre válaszolva: senki sem szólhat érte.
Ha mercsóm, vagy bmv-m lenne, kapásból venném le.
Természetes, hogy leveheted.
már a szalonban is lehet jelezni, hogy nem kérsz semmiféle jelet, logót, márkajelzést, tipusazonosítót a kocsira...úgy adják át, hogy semmi jel nincs rajta. Elég sok merdzsó szaladgál így.
Sem a vizsgán, sem a közúti ellenőrzésen nem téma. A rendszám a lényeg, meg a szélvédőn elhelyezett matrica.
Ez most komoly kérdés?
Nincs jogszabályban előírva, hogy az autó típusának márkájának fel kell legyen tüntetve. Innentől kezdve azt csinálsz amit akarsz. Akár más autómárka emblémáját is rárakhatod. A te autód, azt csinálsz vele amit akarsz. A rajta lévő felirat a biztonságos közlekedést semmilyen módon nem befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!