Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

LakatosAnonymus kérdése:

Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Ilyen helyzetben mi az észszerű döntés?

Sziasztok.

Már régóta elhatároztam, hogy szeretnék vásárolni egy quadot.

Van 800 euróm. Találtam egy nagyon jó quadot 1000 euróért. Az igazán meglepő volt, hogy a szomszéd faluban van. Szóval nincs szállítási költség. A motor most lett felújítva. A szüleim mondták, hogy belepótolnak. Lebeszéltem a sráccal, hogy meg szeretném vásárolni, de kiderült, hogy a motornak nincsenek érvényes papírjai. Gondoltam, hogy itt falun, nagyon eldugott helyen papírok nélkül is megvásárolhatom, erdőre, mezőre. Viszont a szüleim ebbe nem akarnak belemenni. Azt mondják, túl nagy kockázat. Megértem őket, de egyszerre fáj is, hogy ilyen jó ajánlatot kell visszamondanom. Konkrétan egy szinte új 250-es quadot mondok vissza 1000 euróért a szomszéd faluból. Nagyon szomorú. Nem vagyok annyira felelőtlen, hogy így is megvásároljam, azt teszem amit a szüleim mondanak... De nincs más megoldás?

Mt tehetnék? Gondolom szinte semmit, de elkeseredésemben kiírtam ezt a kérdést.

Az értelmes válaszokat előre köszönöm!

2021. ápr. 27. 16:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

"szinte új 250-es quadot mondok vissza 1000 euróért"

Ne bándd szerintem. És ha lopott? Nem tudhatod... vajon miért nincsenek meg a papírjai... na vajon miért...

2021. ápr. 27. 16:38
 2/17 anonim ***** válasza:
Sürgősen engedd el. Gondolom ez az érzés motiválja azokat is akik féláron akarnak márkás cipőt venni mindenféle kétes webshopokból, aztán pórul járnak.
2021. ápr. 27. 16:39
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

De erdőben és mezőn se rohangászhatsz össze vissza, mert természet károsítás miatt megbüntetnek.

Csak ha saját telked vagy földed van , akkor azon azt csinálsz amit akarsz.

2021. ápr. 27. 16:59
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért olyan olcsó, mert nincsenek papírjai, és így a hülye sem veszi meg. Vagyis egy majdnem megvette, de a szülei szerencsére észnél voltak.

Nem rohangálhatsz vele csak úgy papírok nélkül, mert bármi történik, nagyon megütöd a bokádat - ezt rajtad kívül mindenki tudja, ezért is nem veszik meg.

2021. ápr. 27. 17:05
 5/17 A kérdező kommentje:

Nem lopott. Fényképekkel és csekekkel bizonyította, hogy a sajátja, rég megvan neki és felújította. Nem lopott, itt egyedül azzal van a baj, hogy rendőrségi ügy lehet belőle, ha illegálisan tartok otthon járművet.

2021. ápr. 27. 19:25
 6/17 A kérdező kommentje:

Itt falun nagyjából 85% esélye van annak, hogy senki nem veszi észre, sőt senkit sem érdekel, max. ha magam szembefutok egy rendőrrel a mezőn.

2021. ápr. 27. 19:26
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a lekezelő választ, viccesnek tartom, hogy hülyének nézel, és ezt még nyíltan kifejezed. Csak tudod az a helyzet, hogy nem csak a szüleimnek van helyén az esze.

"ezt rajtad kívül mindenki tudja, ezért is nem veszik meg"

Ezt én is tudtam, ha nem esett volna le, csak annyira "csábító" volt az ajánlat, hogy emiatt feltettem a kockáztatatás lehetőségét is. De látom ez neked nem esett le.

2021. ápr. 27. 19:28
 8/17 A kérdező kommentje:
A válaszokból levontam a következtetés, és visszamondom. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2021. ápr. 27. 19:29
 9/17 anonim ***** válasza:

7/8 A kérdező kommentje:

"Köszönöm"

Szívesen. Itt kellett volna abbahagynod.

"a lekezelő választ"

Mert mitől lekezelő? Teljesen tényszerűen megismételtem, amit te magadtól is elmondtál, miszerint szíved szerint megvetted volna, de a szüleid lebeszéltek.

"viccesnek tartom, hogy hülyének nézel, és ezt még nyíltan kifejezed"

Miért titkoljam? Egyébként nem helyes a megfogalmazás. Nem hülyének nézlek (azaz szellemi fogyatékosnak), hanem tudatlannak, a kevés élettapasztalatodból kifolyólag nem kellő ismerettel rendelkezőnek. Nem mindegy. Na, vicces, mi?

"Csak tudod az a helyzet, hogy nem csak a szüleimnek van helyén az esze."

Nyilván. Még egy csomó más embernek, aki nem vette meg. Neked viszont - a kiírt kérdés alapján - a szüleid kellettek ahhoz, hogy belásd, nem kéne megvenni... Vagy azóta megváltozott a sztori?

"Ezt én is tudtam, ha nem esett volna le, csak annyira "csábító" volt az ajánlat, hogy emiatt feltettem a kockáztatatás lehetőségét is. De látom ez neked nem esett le."

Érdekes, a kérdés alapján úgy tűnik, csak a szüleid miatt nem vetted meg, de még mindig azon töprengesz, hogy hogyan lenne megoldható ("azt teszem amit a szüleim mondanak... De nincs más megoldás?").

Nekem mindegy, ha akár azzal is jössz most, hogy a szüleid akarták megvenni és te beszélted le őket. Nincs jelentősége.

2021. ápr. 27. 20:52
 10/17 A kérdező kommentje:

Egy "ezt elkúrtam" mondtat még megmenthet haver, mert nagyon nem érted a kérdést és a kommentjeimet. Mindegy is, úgysem lettem okosabb a válaszaidtól, látod, még mindig hülye vagyok.

Miért volt lekezelő a válasz? Mert nyíltan kifejezted, hogy szerinted hülye vagyok. És nem, nem helytelen a megfogalmazás, hisz te magad írtad: "a hülye sem veszi meg. Vagyis egy majdnem megvette".

Apropó. A hülye szó helyett sokkal inkább a felelőtlen szót kellett volna keresd, hisz képzeld, a törvénnyel én is tisztában vagyok, szóval nem vagyok "tudatlan", ahogyan te gondoltad. Sokkal inkább felelőtlenség lett volna megvásárolnom, nem pedig "HüLyEséG". Ezekbe csak azért mentem bele, mert szerinted helytelen volt a megfogalmazás.

De ahogyan kinéz a helyzet, nagyon úgy tűnik, hogy elkúrtad.

2021. ápr. 27. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!