Opel astra f miért villágíthat a légzsák piktogram?
Így vettem az autót, szerelő próbálta kiütni ,de visszajött , a vezetőoldali és az anyós ülésen lévőt is jelezte a műszer.
Azt tudom,hogy a kormányt és műszerfalat végig kicserélte az egész tulaj.
Szerintetke komoly lehet a baj?
Drága lehet javítani?
Légzsák van a kormányba az fix.
"a vezetőoldali és az anyós ülésen lévőt is jelezte a műszer."
Ez mit jelent? Jelezte, hogy ott vannak, vagy jelezte, hogy hibásak, vagy alvázszám alapján kiírta a számítógép, hogy a felszereltséghez tartozott légzsák?
Légzsák rendszer beüzemelő mérnökként dolgoztam, ezért jobban képbe vagyok a dolgokkal mint egy átlag autószerelő.
Nagyon sürgősen ki kell deríteni mi lehet a probléma, de így internetről senki nem fogja megmondani neked.
Az a baj lehet úgy romlott el benne valami szenzor, hogy túlérzékeny lett a rendszer, ami miatt egy erősebb fékezéstől vagy kátyútól is az arcodba nyithat a légzsák. Ami eléggé balesetveszélyes. Nagyon óvatosan vezess amíg meg nem szűnik a probléma.
"egy erősebb fékezéstől vagy kátyútól is az arcodba nyithat a légzsák."
Ebben biztos vagy? Én úgy tudom, hogy a világító légzsák lámpa azt mutatja, hogy a rendszer hibát észlelt (pl. nem látja valamelyik légzsák ellenállását). És egyben bejelenti, hogy a hiba miatt azokat a komponenseket sem fogja működtetni, amiket üzemképesnek lát. Pl. ha kihúzódik az övfeszítő csatlakozója és kigyullad a hibalámpa, akkor egy balesetnél a légzsákok sem fognak működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!