Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi van, ha átvernek az autósze...

Mi van, ha átvernek az autószervíznél?

Figyelt kérdés
Autómentő vitte el, már 5 napja elvitték. Generátorcsere volt, de nem oldotta meg a problémát, ezért villamossági szerelőhöz vitték. Telefonon tartjuk a kapcsolatot. Azt mondták 1 év garanciás, de semmilyen papírt nem kapok róla, csak ha pluszba fizezek. Már magas összegnél járunk. Félek, hogy átvernek. Ez így megy?
2021. ápr. 22. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miféle szerviz az, ahol egy tölteshibát nem tudnak megjavítani és át kell vinni máshova?
2021. ápr. 22. 13:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt mondják, hogy nem tudják mi a probléma, ezért kell átvinni.
2021. ápr. 22. 13:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudják mi a probléma akkor adják vissza az autót. Ez a normalis eljárás. De komolyan, ha egy tölteshibát nem tudnak kijavítani, akkor mit tudnak megcsinálni? Kereket felpumpálni?
2021. ápr. 22. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok szervizben jártam (1986 óta vezetek). Tapasztalatom szerint a normál eljárás, hogy átvernek. Nekem még egy márkaszerviz sem cserélte ki az olajat, amikor oda vittem az autót (Nagy időkülönbséggel két márkacsoport). Kivertem a balhét, akkor az olajat cserélték, de nem tudom, hogy a szűrőkkel és az "apróságokkal" mi lett. (Nem cserélték)

Azóta olyan szervizbe járok, hogy végignézem mit csinálnak az autóval. Azt, hogy tényleg arra van-e szükség, amit csinálnak nem tudom, de azt tudom ellenőrizni, hogy ami alkatrészt kikészítettek, azt beszerélték, a folyadékokat cserélték. Sajnos ez ilyen szakma lett. Nagyon nehezen találtam olyan csapatot, aki sejti az autó működését, pedig sok olyan emberrel találkozom, aki autószerelésből él. Egy konkrét eset: EGR szelepet kellett cserélni. A notorhiba lámpa nem aludt ki. Instrukció: Hajtsam meg autópályán. Nem segített. Sok szerelővel beszélek. Tipikus válasz: Még egyszer hajtsd meg. Nagy nehezen valaki azt mondja, hogy nem meghajtani kell, hanem a vezérlésre "feltanítani", de ahhoz nekem nincs eszközöm. Innentől néhány nap volt, mire találtam olyant aki fel tudta tanítani (kiderült, hogy a gyári program is hibás volt és ezt sokan nem tudták). Sajnos úgy látom most kétféle szerelő van (nem életkor függő): Aki autót tud szerelni (hang és egyéb jellemzők alapján megtalálja a hibát és javítja) és aki a vezérlést tudja kiolvasni (és a kézikönyv alapján szerel).

2021. ápr. 22. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Így jár az, aki garasoskodik és szar helyre viszi, "mert ott olcsóbb". Fel kell menni google-re, meg kell nézni az értékeléseket és kész. Igen, ott drágán fognak dolgozni, de jól és tisztességesen. Mi is így dolgozunk, nem is lennék hajlandó máshogy, 4.8/5 vagyunk 71 értékelésből.
2021. ápr. 22. 15:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát éppenséggel nem olcsó helyről van szó, de mindegy.
2021. ápr. 22. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves 15:30. A történet úgy indult, hogy vettem egy új autót. Irány a márkaszerviz. Valamiért az olaj nem lett kicserélve. Kis méltatlankodás után megtörtént. A következő alkalom másik márkaszerviz. Az ügymenet azonos. Az autót ellopták. A kifizetett pénzből (plusz egy kisebb összeggel kiegészítettem) másik márkát vettem. A szerviztapasztalat hasonló. Ekkor (a forma kedvéért a méltatlankodás és az olaj kicserélése megmaradt), de a márkaszervizből az út a "sufni" műhelybe vezetett, ahol rácsodálkoztam, hogy pár óra alatt "hogy összekoszolódtak a szűrők" (azokat nem cserélték)

Az ügyfél elégedettségről egy saját tapasztalat. Az egyik ügyfelemnél heti pár órát dolgozom. Havonta excel táblában foglalom össze a tevékenységemet. Amióta a táblát teleraktam színekkel sokkal elégedettebbek a munkámmal (pedig az elvégzett munka nem változott).

Az "ügyfél elégedettség" nem az elvégzett munkát (hiszen azért veszek igénybe szakembert, mert nem értek hozzá), hanem a tágan értelmezett ügyfélszolgálatot jellemzi. A saját példámnál maradva: Ha az olajat kicserélik, eszembe sem jutott volna, hogy a szűrökre ránézzek, tehát megadtam volna a jó minősítést annak ellenére, hogy az autóm pl a szűrők nem lettek cserélve.

2021. ápr. 22. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!