Van valahol az országban olyan önkiszolgáló autó szervíz, ahol alváz védelmet megcsinálhatom magamnak?
Találtam pár önkiszolgáló autószervízt, ahova elmehetek, kibérelhetem pár órára a felszerelést, a helyszínt, viszont a legtöbb ilyen helyen nem engedik az ilyen jellegű festési vagy fényezési munkákat, mert a szag zavarhatja a többieket, amit megtudok érteni.
Tehát olyat keresek, ahol fel vannak erre készülve, pl 1-2 elkülönített szerelő állással.
Elsősorban Pest megyében, vagy a lehető legközelebb keresek a fővároshoz.
Köszönöm
Nehéz elképzelni, hogy van olyan műhely vagy szerviz, ahol egy utcáról betévedt "idegen", kedvére használhat különféle eszközöket, berendezéseket. Pl. hidraulikus kocsiemelőt, gőzborotvát, festékszóró pisztolyt, stb.
És itt nem arról beszélek, hogy nem bírod a költségeket kifizetni, vagy hogy nem tudod a festőpisztolyt használni, hanem a balesetvédelem, a felelősség, és hasonló kérdések.
Olyanról még nem hallottam ahol festést, alvázvédelmet lehet csinálni.
Eddig csak olyannal találkoztam Bp-n ahol az emelőt, komplett szerszámos kocsit (légkulccsal stb.) biztosítanak, sőt teljes autókozmetikai felszerelést is, magasnyomásúval, kárpittisztítóval, karosszéria és lámpapolírozó eszközökkel. Ha kell még szakképzett szerelőt is "bérelhet" az ember.
Az a bibi, hogy az nem pár óra. Pár óra alatt nem alvázvédelmet, csak lelkiismeret-altatást lehet végezni. A rendes alváz- és üregvédelem otthagyós, több napos munka. Elpucolás, pormentesítés, az esetleges elindult felületi korrózió kezelése, rétegek közötti száradási idő kivárása mind mind idő.
A reggel bemegyek - délben eljövök az tényleg szó szerint csak "korrózióvédelem": a szép fekete védőréteg alatt zavartalanul csendben fog tudni dolgozni a korrózió.
Megszívlelendő amit #5 mond.
Ha ma délelőtt alaposan levereted gőzborotvával az autó alját, akkor holnap reggelre lesz olyan a felület, hogy fújhatod az alvázvédőt.
/remélve, hogy megfelelő a műhely hőmérséklete egész éjjel/
Aztán az sem baj, ha a holnapi fújás után még egy éjszakát a festék is szárad.
Szóval ez elég messze van a "pár órás" elfoglaltságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!