Motorhibát jelző LED kigyulladt, de semmi baja. Mitől lehet?
Sikertelen indítás után kigyulladt az ellenőrző lámpa, hogy meg kell nézetni a motort. Nem csökkent a teljesítmény, nem füstöl, jól indul, semmi panasz. Lehet-e komoly baja, vagy csak egy pillanatnyi hibát jegyzett meg a computer, (mint pl. a légzsákrendszernél is "szokott" ilyet tenni)?
Azért érdekel, mert mennem kellene vele, és kb. egy hétig nem érek rá szervízbe vinni (pláne fölöslegesen).
Daewoo (Chevrolet) Nubira 1.8 CDX a beteg.
Vedd le fél órára az akkusarut, elvileg elfelejti a hibát.
Ha újra kigyullad irány a szervíz, ha nem akkor tényleg csak valami egyszeri hiba volt.
Kösz, de most egy "kicsit" összezavarodtam.
1.
Gyári rádiómhoz nem találok kódot, utoljára a szervíz cserélte is garanciaidő alatt, de nem adtak hozzá semmit. Lehet, hogy akkor nincs ilyen védelme?
2.
Úgy emlékszem hogy korábban a légzsákrendszer hasonló "hibája" miatt már levettem a sarut rövid időre, de a LED nem aludt el, szervízben felejtették el vele a figyelmeztetést. Akkor sem volt nagy gond a rádióval, de lehet, hogy csak a rövid idő (2-3 perc) miatt?
3.
Ha cserélni kell az aksit, akkor rendszerint kéri-e a kódot a rádió, erre kell számítani? Mert akkor utánajárok ennek a kódnak.
Köszönöm!
Lehet,h nem leszel okosabb.
Nálam is volt ilyen hiba,nekem CSAK a + sarut kell levenni,hogy törölje a hibajelzést.(nem is jött vissza)
De a rádió nem kért kódot.Viszont ha leveszem a -ot akkor kéri.(én is jól meglepődtem hirtelenjében)
Ez suzuki Liana.Amúgy a hibát nálam is a hirtelen üzemanyag többlet okozta(Káros anyag került a kipufogó rendszerbe)
Szerintem nálad is ilyesmi lehetett.
Az éjszaka töltőn olt az akumlátor, ( okok: a nem tölt a generátor kérdésben... )
A rádiót nem próbáltam azóta, számíthatok rá, hogy nem működik a rádióm????
Honnan tudnám a kódot előszedni, használtan vettem az autót ( citroen c3 ) úgyhgy tudtommal semmilyen kódok nincsenek a rádióhoz nekem (gyári clarion ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!