A1 kategóriát nehéz megcsinálni?
Szerintem vegyél egy robogót, és szerezz egy kis motoros rutint azzal... úgy nem lesz nehéz az A1.
Semmi motoros gyakorlattal nehéz is lehet, de egyén függő.
Gondolom a B kategóriát megszerezted, ahhoz megkaptad az AM kategóriát is.
Az, hogy autóval lefulladtál az itt nem releváns. Teljesen más motort vezetni, mint autót. Annyi előnyöd lesz, hogy már nem kell eü vizsga, és már tudod a KRESZ-t.
Vegyél egy ötvenes robogót (a B-s jogsiddal vezetheted), hozzá védőfelszereléseket és
"A" opció: vegyél plusz órákat egy autósiskolában.
"B" opció: vitesd le magadat egy parkolóba olyannal, és ott gyakorolj, szokj össze a motorral mielőtt kimennél a forgalomba.
Az A1-es kategória nem egy nagy ördöngősség, meg lehet csinálni úgy is ha az ember még nem ült motoron, de nem árt ha van már tapasztalatod.
Itt most meg lehet kövezni, le lehet pontozni, de szerintem minimális szinten meg lehet tanulni youtube videókból is. Ez alatt nyílván nem azt értem, hogy holnap Rossi leszel 3 videó után, hanem, hogy az elméleti alapokat fogod tudni. Pl.: elmondják, hogy egy adott szituációban mi lehet a legjobb, és nem akkor állsz neki gondolkodni, hogy mit kéne csinálni, hanem hogy ezt a dolgot, hogyan kéne jól végrehajtanom. Ez után persze jól be kell gyakorolni egy üres parkolóban, hogyha pl vészfékezned kéne, legyen helyed és ne egyből élesbe kelljen csinálnod.
Ahogy elmondtad, nem nagyon értesz hozzá, de vannak videók ahol elmondják a motor részeit, mi micsoda, mire használjuk, hogyan kell elindulni, megállni, vészfékezni stb., de ezeket majd úgyis magadnak kell kitapasztalni.
A1-en is ugyan ez a rutin, ezt kell tudnod teljesíteni, minimum 6 óra, persze lehet több is. +ugye forgalom mint B-nél, annyi hogy nyílván parkolás az nincs, csak annyit mondanak hofy hajts végre egy szabályos várakozást, meg egy megfordulás van. A forgalomban minimum 10 órát kell gyakorolnod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!