Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyobb szívómotor vagy...

Nagyobb szívómotor vagy kisebb turbó?

Figyelt kérdés
Melyiket preferáljátok jobban? Szerintem sokkal jobb amikor lineárisan jön a teljesítmény egy szívómotorból és szépen el forog 7000-7500as fordulatig. A turbónál hirtelen jön és viszonylag hamar el is megy az erő bizonyos fordulat után.
2021. ápr. 18. 11:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Persze. A turbó az autóipar egyik legjobb találmánya, nem tudom miért kell annyit szidni. Oké, a kicsi 3 hengeres turbok kiábrándítóak lehetnek, de mint írtam fennebb, arra is van pozitív példa. És a downsizing sem a turbó miatt van feltétlenül. Az Audi pl 2008ban tudott olyat, hogy 5.0 V10 biturbo. Tehát végtelen köbcenti, 10 (tíz) hengerrel, és még két turbó rá. Akkor is szerettem, de ahogy telik az idő, egyre legendásabb lesz. C osztály AMGbe meg manapság már 2 liter turbó kerül, de mondom, emiatt nem maga a turbó a hibás, hogy a Mercibe 2 literes motort tesznek...
2021. ápr. 18. 12:29
 12/17 anonim ***** válasza:

alig hittem a szememnek..az egyik menyem vett egy háromhengeres turbós mercit szalonból. A diplomavédése napján én vittem a féltett kocsiját szervizbe..hát igen..a merci mert nagyot álmodni.

A turbó sokat tud, de a villany jobb.

2021. ápr. 18. 13:27
 13/17 anonim ***** válasza:
Kisebb szívó
2021. ápr. 18. 17:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Nagyobb turbo.

És benzines. Már ha személyautóról van szó...

2021. ápr. 19. 00:27
 15/17 anonim ***** válasza:
#13,#14 tök jó hogy ezek nem voltak lehetőségek 😅
2021. ápr. 19. 08:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Nagyobb szívónak jobb a gázreakciója. A turbó plusz hibaforrás, vigyázni kell rá.

A legjobbak a 2,5-3 literes szívók és afelett. Ott alacsony fordulaton is van nyomaték, és a gázreakció is gyors. A változó szelepvezérlésű emelt fordulatszámú motorok pedig magas fordulaton még rátesznek egy lapáttal.

2021. máj. 21. 09:04
 17/17 krwkco ***** válasza:

"Nagyobb szívómotor vagy kisebb turbó? Melyiket preferáljátok jobban?"

Jó szó ez a "preferálás". Eltakarja, hogy miről szól igazán a kérdés:

- Arról, hogy miről álmodoznál?

- Vagy arról, hogy milyen autód lesz a következő? (De tényleg! Komolyan! Amit meg tudsz venni és üzembentartani.)

- Vagy milyen autód van ténylegesen?

Anélkül, hogy ezt tudnánk, meglehetősen komolytalanok a válaszok.

2021. máj. 21. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!