Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson dugattyú csapszeg vagy...

Simson dugattyú csapszeg vagy dugattyú csere?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szétszedtem a gépet, mert vettem bele új tűgörgőt és csapszeget is. Viszont a csapszeg rövidebb, mint kéne így kénytelen voltam visszatenni a másikat. Olyan problémám lenne, hogy a régi és az új csapszeg is szó szerint beesik a dugattyúba, pedig utóbbi vastagabb is. Egy Keystone 41.00 es ről van szó és mint előzö kérdéseimben említettem össz. 700km-t mentem vele. Saját gondolatomból arra jutottam, hogy maga a dugattyú van kikopva, de inkább megkérdezem, hogy ne csináljak hülyeséget. Vegyek szerintetek egy másik ugyanilyet, vagy ha meg lehet javítani, akkor hogyan csináljam?

2021. ápr. 17. 12:36
 1/6 Vortrex ***** válasza:
A csapszeg mindig is lazán illeszkedik a dugattyúba, ha nem ovális a furat, akkor az jó.
2021. ápr. 17. 12:39
 2/6 A kérdező kommentje:
A furat kör alakú, de ha lazán illeszkedik amúgy is, akkor így hagyom. Köszönöm a választ!
2021. ápr. 17. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

A csapszegnek nem szabad mozogni, lötyögni a dugattyúban.

Valamennyire szorulni kell, mert ott fog kikopni és aztán szart se ér az egész.

A hajtókarnak kell mozogni a csapszegen.

2021. ápr. 17. 14:22
 4/6 Vortrex ***** válasza:
Nem, mert lazán kell benne járnia, nem nagyon, de azért lazán
2021. ápr. 17. 14:28
 5/6 mindentudó99 ***** válasza:
Ezért kell koüolett cserélni mimdent. Dugó csapszeg görgő.
2021. ápr. 17. 16:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Kompletten cseréltem mindent fúráskor új lett benne minden akkor még főtengelyt is cseréltem. Remélem jól raktam össze, mert a nyíl lekopott és csak a stiftek pozicionálásàra hagyatkoztam, hogy ne akadjon bele a felömlökbe a gyűrű vége.
2021. ápr. 17. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!