Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson fekete dugattyú?

Krómgyűrű kérdése:

Simson fekete dugattyú?

Figyelt kérdés

Pontosabban nem csak a teteje fekete, és ez a normális, hanem a dugó oldala fekete, a gyűrűk alatt.

Érdekes, mert 900 km van benne fúrás óta, tehát új dugó, gyűrűk, csapszeg, minden.

Ugyanakkor a motorom szimeringes lett, amikor szétszedtem a forgattyúsház olajos volt, illetve a szimeringek sem néztek ki jó állapotban. Valószínűsíthetó, hogy a hajtóműolaj égett a dugattyú oldalára?

Ellenben a motoron nem vettem volna észre, hogy számottevően gyengébb lenne.

Továbbá honnan lehet észre venni, hogy rosszak a csapágyak?

A két főtengely csapágynál a belső része oldalirányban mozog tizedmilimétereket.

Ez esetben cseréljem őket?

2020. ápr. 27. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A főtengelycsapágy C3-as, tehát a normálnál nagyobb csapágyhézagú, az lenne a baj ha nem mozogna, mert akkor meleg blokknál berágódna. Akkor rossz a csapágy, ha a lendkerék megforgatására érezhetően darabosan jár, esetleg bizonyos pozíciókban meg is ragad, vagy ha már radiálisan mozgatva is érezni a játékát. A dugattyút pedig nem kell nézegetni, ha a gyűrűk nincsenek besülve, tudnak mozogni a hornyokban, akkor nagy gond nem lehet.
2020. ápr. 27. 20:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem ragad és semmi egyéb. Mint írtam, a csapágyak sem futottak sok kilométert. Szerinted visszarakjam ezeket, vagy már vásároljak újakat?
2020. ápr. 28. 09:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, látni kellene, ha jó a csapágy, akkor felesleges ennyi után cserélni.
2020. ápr. 28. 20:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Honnan tudni végülis, hogy rossz a csapágy?

6 csapágy van a blokkban, ebből 2 egy kicsit berág. Ritkán, de egy picit rág egyet, nem durván. Ezzel mi a helyzet? Csere vagy maradjon?

Egyébként a legtöbb csapágy KBS márkájú, ami kínai. Valaki hallott erről a

márkáról?

Illetve a két főtengely csapágy 1-2 századot, mintha lógna, de ebben nem vagyok biztos.

2020. ápr. 30. 17:07
 5/5 anonim ***** válasza:
SKF-et mindenhova, azzal nem lesz baj
2020. máj. 14. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!