Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos szervó esetén...

Elektromos szervó esetén teljesen irányítható kell hogy legyen az autó, tenyérrel?

Figyelt kérdés

Első autóm ez a 8gen Civic így nagyon nincs tapasztalatom más autókról, videókon látom hogy átlag autókat, még az elég régieket 3 ujjal is vezetik, nekem viszont nem annyira érzékeny a kormány, gyártó által előírt nyomáson használom a kerekeket ami 2.3bar 225/45 17"os gumikkal.

Tartozik a szervóhoz egy olajtartály a kézikönyv szerint, de ha elektromos akkor mennyit javíthat egy olajcsere? vagy nyomjak a kerekekbe többet? 2.4et? De az se megoldás ha nagyon felfújom mert akkor pattogok az majd az úton.

2021. ápr. 11. 19:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30 éve vezetek, soha nem kormányoztam tenyérrel. Valószínűleg azért sem, mert szervó nélküli autón tanultam vezetni, és utána sokáig csak olyat vezettem (arra volt pénz). Arra meg nem nagyon szoktak panaszkodni, hogy lassan parkolok be.
2021. ápr. 11. 20:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Tenyérrel kormányozni hülyeség. Láttál már autóversenyzőt úgy kormányozni?

Meg azért se okoz dolog, mert ha robban a légzsák a saját csuklóddal fogod eltörni az orrodat...

2021. ápr. 11. 21:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Ugyan nem autóversenyző csak autós újságíró egy francia hapsi, viszonylag olyan helyeken tekergette 70-100as tempónál tenyérrel a kormányt mint amilyenek a Monacóban lévő szerpentines belvárosi utak. Bár ott tükörsima még a járda is, annyival biztonságosabb a vezetés.

AutotopNL, Gumbal Youtube csatornáján is sok milliós kocsikkal manővereznek tenyérrel ha manuális váltós az, szóval nem baromság ha profik is alkalmazzák.

Autópályán is pihentetőbb nyári forróságban, mint sem ráfeszülni a kormányra.

2021. ápr. 11. 22:02
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

#5 az ember fejének falba való verése is ismert jelenség, még sincs értelme. Három dologra jó a tenyérrel kormányzás:

-menőnek érezheted magad

-kanyarodás közben véletlenszerű dudálással jelezheted ezt a menőséget

-még ki is csúszhat a kezedből

2021. ápr. 12. 08:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor öntsünk tiszta vodkát a shakerbe!

A 8 gen Civicben (gondolom UFO, nem a sedan) elektromos szervo van, olaj nélkül. Lent van a villanymotor a fogaslécen. Nincs rajt semmilyen állítási lehetőség, ez sajnos ilyen.

Tenyérrel ezt nem fogod tudni vezetni, de az autók 99%-át se. Amit nekem egyedül sikerült biztonságosan, azok a City servos Fiatok, bekapcsolt City állásban. Normál állásban kb. olyan a kormány, mint a Civicben.

Volt mindkét autóm, úgy írom ezeket.

2021. ápr. 12. 08:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként az autó gyári gumi mérete még a 205/55 R16 is. Azzal lehet javulna valamennyit a helyzet. A 17-es hiába gyári méret, feleslegesen nagy rá.
2021. ápr. 12. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!