Vettem egy autót es vilagít a motorlámpa. Biztonsagos így kozelkedni vele?
Figyelt kérdés
Az akksi nem az igazi benne, ezt tudtuk is, hetfőn viszem kicsereltetni. Az elobb nem akart indulni, masodik probalkozasra sikerult, azota vilagit a sarga motorlampa. Nem villog. Eljutok vele biztonsaggal a szerelőig?2021. ápr. 9. 17:44
1/5 anonim válasza:
Ezt mi nem tudhatjuk, ez a hibától függ. Ökörszabály, hogy ha az autó mozgásképes és nincs egyértelmű komoly problémára utaló jel (például hogy a motornak olyan hangja van, mintha a sátán éppen egy zsák kismacskát nyúzna), akkor biztonsággal el lehet vele menni a szervizig. Szóval ha a lámpa ellenére az autó egészségesnek tűnik (a nehézkes indítás elnézhető), akkor szerelőig elmehetsz.
2/5 anonim válasza:
Szín kódolva vannak a lámpák a műszerfalon, a sárga azt jelenti, hogy lehet vele menni, de minél előbb meg kell csinálni, a piros azt, hogy nem szabad vele menni, mert valami fontos dologgal van gond, ami a biztonságot veszélyeztetheti, pl. légzsák, olajnyomás stb., kék, zöld csak visszajelző.
Ezek alapján ki tudod találni ez melyikbe tartozik. Ha van lehetőséged olvasd ki a hibakódot, hogy legyen róla fogalmad, milyen összegről lesz szó.
3/5 anonim válasza:
#2 Alapvetően igazad van a színekkel kapcsolatban, de a MIL lámpa esetében ennek semmi jelentősége nincs, hisz a MIL lámpa mindig narancssárga, viszont ez lehet egy sokadrangú rendszer pillanatnyi zavara is, meg komoly motorhiba is. Kérdező külön mondta, hogy a MIL gyulladt ki nála, szóval nem értem, hogy miért kezded el sorolni a többi lámpa színét.
4/5 Beviz Elek válasza:
Most miért is kellett belekötni? Nem értem. Mi nem igaz abból amit írt? Mi az ami nem hasznos információ a kérdezőnek? Szerintem teljesen korrekt összefoglalás ami a jövőben is hasznos lehet.
Vagy esetleg úgy gondolod hogy félrevezető volt és nem mehet el a szerelőig? Mint pl milyen problémával?
5/5 anonim válasza:
#4 A kérdés az volt, hogy MIL lámpával elmehet-e szerelőig, nem pedig az, hogy milyen színű a légzsák hibavisszajelző lámpa. Hasznos infó, csak nem az volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!