Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen első autót ajánlanátok?

Milyen első autót ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Üdv! A covid-helyzet miatt még sajnos nem tudtam befejezni a jogosítványt, de már nem sok van belőle, ezért elkezdtem nézelődni a használt piacon. A járműre összesen 2 millió forintom lenne, azonban tudom, hogy legalább egy 500-600 ezret le kéne vonnom ebből az átírásoka, stb. Megkérlek titeket, hogy ajánljatok olyan járműveket, amelyek egy kezdőnek jó lenne! Becsléseim szerint olyan 10-12 ezer km menne bele évenként, a méret nem kikötés, azonban benzines autót szeretnék, és semmiféle épp ne legyen se kombi, se egyterű. Az autópályákon zökkenőmentesen menjen és lehetőleg 200 ezer km alatt is bele férjen ebbe a 0-1,8 milliós(max!) tartományba. Egyáltalán megéri ilyen "drágán" első autót venni? Válaszokat előre is köszönöm!

2021. ápr. 7. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Suzuki 200 ezeré
2021. ápr. 7. 21:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Valami kompakt 5 ajtóst vennék a helyedben a leírásod alapján. (Astra, Focus, i30, Ceed, Golf, stb..) Azon belül, ami tetszik. Kiválasztanék pár esélyes típust, konkrét motorváltozatokkal, azután bele lehet menni az esetleges típushibákba, melyiket érdemes, melyiket kevésbé. Ha még jobban leszűkült ez alapján a kör, akkor amelyekből jobb állapotút kapsz, azt venném meg.

Én 2012-ben vettem az első saját autómat, akkor 1,6 millióért. Az ami áron bőven lenne 2 millió. Nem bántam meg, hogy nem valami lelakott öreg, sokat futott, sokadik tulajos, fapad, olcsó szopórollert vettem elsőre, amiben hol ez, hol az fárad el. (Ja, és a közhiedelemmel ellentétben nem törtem össze, csak mert első autó.)

2021. ápr. 7. 21:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az első hozzászólónak, hahotázom. :D

A kettes hozzászólónak külön köszönet az értelmes tanácsokért, most előrébb jutottam. További szép estét!

2021. ápr. 7. 21:53
 4/9 anonim válasza:

Szia! Ha jól értem akkor 1,5 millió forintod lenne az autóra minden egyéb költséget leszámítva.

Végső soron igazából te döntesz, német autóval szerintem nem jársz rosszul. Azt javaslom, hogy ne a kínálat alját nézegesd. Nézz rá az Opel Astra H - ra . Első autónak szerintem igazán príma. 1.4-es benzines, első autónak nem is gyenge, mert magabiztosan lehet vele előzni.

2021. ápr. 7. 21:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Fiesta, Mondeo, Focus, S40, Ceed, i30, Punto/Grande Punto, Bravo 2, Civic, Accord, Swift, Astra, Corsa, Leon, Cordoba, Octavia stb. Van választék bőven.
2021. ápr. 7. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Astra H 1.6, Corsa D, Focus Mk2, Golf V, A3, Octavia... ennyiért már nagyon sokból lehet választani, és nagyon jókat. VW konszernes kocsikat ha olyant veszel azt viszont inkább dízellel venném, TDI sokal jobban sikerült motor mint pl. a TSI-k az adott évjáratokba.
2021. ápr. 7. 23:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Válassz ki egy neked tetsző tipust aztán olvass róla teszteket ill a népítéletet.

Használd a googlet: pl. Megbízható autók 2m ft-ig, milyen autókat nem szabad megvenni, hibák az adott típusnál, stb.

2021. ápr. 8. 06:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
2021. ápr. 8. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:
67%
Trabant 80 ezeré
2021. ápr. 8. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!