Autókereskedőtől el szeretnék hozni egy aztót átvizsgálásra. Bele szoktak ebbe menni? Milyen feltételekkel? Hogyan?
Kis nehezítés, hogy a szervíz Budapesten van, a kereskedő meg majdnem 200 km-re Budapesttől. Ki fognak röhögni, ha előadom nekik, hogy elvinném az autót, tennék bele közel 400 km-t, hogy átvizsgáltathassam, aztán majd lehet, hogy megveszem?
Sz@rul hangzik, én is érzem, pedig komoly vevőnek gondolom magam. Aláírom, amit ehhez alá kell írni, lemásolhatják a személyimet, jogosítványomat, amit akarnak, hagyok ott pénzt letétbe (persze csak ha visszaadják, ha kiderül, hogy mégsem oké az autó, és sértetlenül visszavittem). A benzint és a szervízt én állom, és ha nincs üzlet, a kiderült problémákat is szívesen megosztom velük.
Csak nem tudom, hogy hogyan szokott ez menni a gyakorlatban, és kiröhögnek-e, ha azt kérem, hogy elvihessek egy bizonyos autót a kínálatukból.
ne égesd magad ilyen kéréssel. Odamész, megnézed, megveszed. Amire hazaérsz, kiderül buktál-e, vagy jó autót vettél.
Ami döntő, és drága a javítása, az a kaszni...és hány hónap műszaki van rajta?. Az eredetvizsgálatot is vedd bele a szerződésbe,(amit te csinálj)..
Sok szerencsét kívánok.
Bérelni nem lehet tőle?
Mert akkor kibéreled 1 napra és elviszed
Vagy helyszinen megnézitek
Akinek van egy kis esze, az csak úgy vesz autót, hogy előtte szervizben átnézeti. Ha a kereskedő/eladó nem akar átverni, akkor ebbe bele is fognak egyezni.
Na de nem 200 kilométerrel odébb. Ott helyben keress egy szervizet. Ha az a gondod, hogy az nem a "saját" szervized és nem bízol meg bennük, akkor kérj egy átvizsgálási lapot, ezt kötelesek két példányban aláírással és pecséttel ellátni, így utólag jogerősen tudsz reklamálni, ha valamivel átvertek.
Ez csak az autótól függ.
Ahogy írták, ha valami ritka darab hétjegyű összegért (vagy még többért) akkor ennél több is belefér.
De ha valami átlagos edény amiből a múlt héten is adtak már el, ott jó eséllyel nem, max ha ismered az embert (de akkor meg akár oda is adja pár napra).
Ha meg valami hat számjegyű tyúkketrec, akkor csak simán elhajtanak mint a sz.rt, mert valami cigó úgyis elviszi legkésőbb a jövő héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!