Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedőtől el szeretnék...

Autókereskedőtől el szeretnék hozni egy aztót átvizsgálásra. Bele szoktak ebbe menni? Milyen feltételekkel? Hogyan?

Figyelt kérdés

Kis nehezítés, hogy a szervíz Budapesten van, a kereskedő meg majdnem 200 km-re Budapesttől. Ki fognak röhögni, ha előadom nekik, hogy elvinném az autót, tennék bele közel 400 km-t, hogy átvizsgáltathassam, aztán majd lehet, hogy megveszem?

Sz@rul hangzik, én is érzem, pedig komoly vevőnek gondolom magam. Aláírom, amit ehhez alá kell írni, lemásolhatják a személyimet, jogosítványomat, amit akarnak, hagyok ott pénzt letétbe (persze csak ha visszaadják, ha kiderül, hogy mégsem oké az autó, és sértetlenül visszavittem). A benzint és a szervízt én állom, és ha nincs üzlet, a kiderült problémákat is szívesen megosztom velük.

Csak nem tudom, hogy hogyan szokott ez menni a gyakorlatban, és kiröhögnek-e, ha azt kérem, hogy elvihessek egy bizonyos autót a kínálatukból.

2021. ápr. 7. 17:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy belemennek. Még az oké, hogy a környéken egy szervizbe elviszitek, de hogy odaadják neked egy 400km-es útra, számomra lehetetlennek tűnik.
2021. ápr. 7. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Nem hinném, hogy engedni fogják. Fogadj meg valakit aki foglalkozik helyszíni ázvizsgálással, visz műszereket meg ami kell.
2021. ápr. 7. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagy értékű (10M+) járműveknél oké, ha lerakod a foglalót és megy a kocsival egy alkalmazott. De egy átlagos használt autónál nem fog a kereskedő ekkora kockázatot vállalni.
2021. ápr. 7. 17:52
 4/10 anonim ***** válasza:

ne égesd magad ilyen kéréssel. Odamész, megnézed, megveszed. Amire hazaérsz, kiderül buktál-e, vagy jó autót vettél.

Ami döntő, és drága a javítása, az a kaszni...és hány hónap műszaki van rajta?. Az eredetvizsgálatot is vedd bele a szerződésbe,(amit te csinálj)..

Sok szerencsét kívánok.

2021. ápr. 7. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Bérelni nem lehet tőle?

Mert akkor kibéreled 1 napra és elviszed

Vagy helyszinen megnézitek

2021. ápr. 7. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Akinek van egy kis esze, az csak úgy vesz autót, hogy előtte szervizben átnézeti. Ha a kereskedő/eladó nem akar átverni, akkor ebbe bele is fognak egyezni.

Na de nem 200 kilométerrel odébb. Ott helyben keress egy szervizet. Ha az a gondod, hogy az nem a "saját" szervized és nem bízol meg bennük, akkor kérj egy átvizsgálási lapot, ezt kötelesek két példányban aláírással és pecséttel ellátni, így utólag jogerősen tudsz reklamálni, ha valamivel átvertek.

2021. ápr. 7. 18:18
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 vagyok: ez talán egyértelmű az előzőből, de azért kihangsúlyozom: ha az eladó nem hajlandó beleegyezni az átvizsgálásba, akkor azt azonnal hagyd ott, mert valamit biztosan elhallgat előled. De ez mint mondtam, ez nem 200 kilométerre vonatkozik, hanem helyi szervizre, pár kilométer maximum.
2021. ápr. 7. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Jól írják az előzők,azzal nincs probléma ha át akarod vizsgáltatni de fél országon átrángatni az autót erős túlzás,egy napba beletelik.Ha nem engednék átvizsgáltatni akkor tényleg ott kell hagyni mert átverés de keress fel egy közeli szervizet mert ezzel nagyeséllyel elküldenek a halálba
2021. ápr. 7. 22:13
 9/10 krwkco ***** válasza:
Nyilván nem fogják hagyni. Egyébként milyen autó, hány éves, mennyiért? Ezektől is függ, hogy mit engednek meg.
2021. ápr. 7. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez csak az autótól függ.

Ahogy írták, ha valami ritka darab hétjegyű összegért (vagy még többért) akkor ennél több is belefér.

De ha valami átlagos edény amiből a múlt héten is adtak már el, ott jó eséllyel nem, max ha ismered az embert (de akkor meg akár oda is adja pár napra).

Ha meg valami hat számjegyű tyúkketrec, akkor csak simán elhajtanak mint a sz.rt, mert valami cigó úgyis elviszi legkésőbb a jövő héten.

2021. ápr. 7. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!