Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Öt millió forint alatt létezik...

Adam1c1 kérdése:

Öt millió forint alatt létezik-e ma új autó, ami bátran vihető autópályára, és elvisz a világ végére is ?

Figyelt kérdés
Hallottam róla, hogy környezetvédelmi okokból, most az új EU-s direktíva az, hogy boldog-boldogtalan három hengerrel gyárt autót, mert baromira alacsony fogyasztású, de senki nem ajánlja városi forgalmon túlra. De mit csináljon a kis ember, aki egyszer-egyszer szeretné megcélozni a környező országokat is majdan a jövőben egy új autóval ?

2021. ápr. 5. 23:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondják, az okosok, hogy három hengernek nem való a turbó, de turbó nélkül meg már nincs új autó. Olyanokat hallani autótesztekben, hogy három hengerből 60Km/h felett egy lekapcsol, és a turbónak köszönhetően a fordulatszámot meg tudja tartani. Max 90Km/h -ig bírják ezek viszonylag jól a strapát, de felé már nagyon nehézen kúszik fel a mutató."

Ne haragudj, de ezt ha tényleg az "okosok" mondták, akkor keress másik fórumot, mert ekkora baromságokat ritkán olvasni egy helyen. Komolyan azt gondoltam, hogy ez már trollkodás.

2021. ápr. 6. 22:01
 22/26 A kérdező kommentje:
#20 . Mit értesz vajon kisauto alatt, mert VW Poli, Golf, Reanault Clio, Peugeot 2006, Skoda fabia .....stb mind-mind vásárolhatóak voltak 1.2 -től 1.6 -ig. #21 Én nagyjából az összes megfizethető áru autóról néztem tesztet, soha olyanba nem sikerült botlanom, ahol többre méltatták volna őket városi forgalomnál. Értem ezalatt pl a KIA Ceed-et, vagy Toyota Yarist, hiunday i20-at .... stb Mindnél az mondják 90 Km/h felett elfogy az erő, és csak erőlködik a motor. Én csak örülnék neki ha ez a valóságban ne így lenne, de olyan 2okost" még nem találtam videótesztben, aki mást mondott volna.
2021. ápr. 8. 14:05
 23/26 anonim ***** válasza:

Ha az okosaid szerint 90 felett "elfogy az erő", akkor vajon hogyan tudnak az ilyen autók 160-200 km/h-s csúcssebességet elérni?

Nyilván nem fog 2 másodperc alatt 90-ről 130-ra gyorsulni, mert nem erre lett kitalálva. Szép lassan fel tud gyorsulni 130-ra és azt tudja tartani. Ennyi kell az autópályához.

Ettől még nem lesz használhatatlan városon kívül, csak kényelmetlenebb vezetni, zajosabb, nehezebb vele előzni stb.

2021. ápr. 8. 19:13
 24/26 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ezt mondták ők is, 130 a plafon, de 170 van beleérve. 90 számára az optimális, de nem jósolnak neki hosszú élettartalmat 90 felett, ha heti szinten autópályázik vele az ember hosszútávon. no mindegy. Én csak örülök neki, ha ez egy hülyeség.
2021. ápr. 8. 20:13
 25/26 anonim ***** válasza:

"nem jósolnak neki hosszú élettartalmat 90 felett, ha heti szinten autópályázik vele az ember hosszútávon"

A kérdésben még az volt, hogy "egyszer-egyszer szeretné megcélozni a környező országokat"

Most akkor döntsd el mit akarsz. Aki heti szinten többszáz km-t autópályázik, az nyilván ne alapmotoros városi kisautót vegyen, de ez szerintem egyértelmű...

2021. ápr. 9. 01:12
 26/26 A kérdező kommentje:
#25 Én szerintem meg valami vagy alkalmas autópályára, vagy nem. Olyan nincs, hogy néha igen, de általában nem. Én nem azt írtam, hogy minden héten át akarok vele autózni az államhatáron. Ha viszont valami alkalmatlan arra, hogy heti egyszer másfél órát kibírjon 100 pluszos tempóban az autópályán, az nyilván a Horvát tengerpartra se fog levinni még háromévente egyszer sem. Ha viszont levisz, akkor nehogymár azt mond nekem, hogy nem való heti szinten pályára. Döntsük már el, hogy valami ajánlott valamire, vagy nem.
2021. ápr. 10. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!