Akinek van otthon garázsa, seggel, vagy orral előre álltok be?
Én valamiért, talán csak megszokásból itthon a garázsba orral előre állok be. De pl utcai markolókba szinte mindig betolatok.
Felvetődött bennem, hogy mi lenne, ha a garázsba is tolatva állnék be, hogy kifelé az autó eleje nézzen.
Hogy jobb, hogy praktikusabb? Ti hogy szoktátok?
Köszönöm. Ahogy látom elég vegyesek a szokások. Nincs egyértelmű "szabály".
Pakolás nálam lényegtelen. Mindegy hogy a garázsajtóban, vagy a fal felől pakolok ki. Nem állnék olyan szorosan rá a falra, hogy a csomagtérajtót ne lehessen kinyitni.
Orral előre bemegyek az udvarba és úgy is állok be a garázsba. Csomagtartóhoz is így férek hozzá, meg nem is akarok a tolatással szenvedni egy szűk garázsban.
Kifele pedig könnyű kitolatni, hiszen nem kell tekergetni a kormányt, aztán az udvarban megfordulok, így a kapun is orral előre megyek ki.
A füstre én is gondoltam. Ez alapján valóban praktikusabb ha az autó fara kifelé néz. De nem szoktam percekig járatni a motort a garázsban.
Amúgy nálam szerencsére elég tágas a garázs. Két oldalt a kocsi mellett jó 80 centi hely van mindkét oldalon. Az oldalfalakhoz pont azért nem pakolok, hogy kényelmesen körbejárható legyen az autó. Polcok, műhelyasztal a garázs végében vannak. Szerencsére elég hosszú is a garázs. Ha az ajtóban megállok a kocsival (4,5 m hosszú), elöl még bő 2 méter hely van. Szóval a hely alapján mindegy lenne, hogy állok be.
Nálunk úgy van, hogy az utca szintje van jó 80 centivel lejjebb, mint a telek. Így a kaputól az úttestig szinte csak ki kell gurulni. A garázsajtó nem közvetlenül az utcára néz, hanem az udvarra. Tehát a kilátás sem korlátozó tényező. Akkora hely viszont sajnos nincs, hogy mint ahogy többen írták, az udvaron meg tudjak fordulni.
Szerintem kipróbálom a betolatást, aztán meglátom, hogy kényelmesebb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!