Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akinek van otthon garázsa,...

Akinek van otthon garázsa, seggel, vagy orral előre álltok be?

Figyelt kérdés

Én valamiért, talán csak megszokásból itthon a garázsba orral előre állok be. De pl utcai markolókba szinte mindig betolatok.

Felvetődött bennem, hogy mi lenne, ha a garázsba is tolatva állnék be, hogy kifelé az autó eleje nézzen.

Hogy jobb, hogy praktikusabb? Ti hogy szoktátok?

2021. ápr. 4. 17:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ahogy látom elég vegyesek a szokások. Nincs egyértelmű "szabály".

Pakolás nálam lényegtelen. Mindegy hogy a garázsajtóban, vagy a fal felől pakolok ki. Nem állnék olyan szorosan rá a falra, hogy a csomagtérajtót ne lehessen kinyitni.

2021. ápr. 4. 18:32
 12/20 anonim ***** válasza:

Orral előre bemegyek az udvarba és úgy is állok be a garázsba. Csomagtartóhoz is így férek hozzá, meg nem is akarok a tolatással szenvedni egy szűk garázsban.

Kifele pedig könnyű kitolatni, hiszen nem kell tekergetni a kormányt, aztán az udvarban megfordulok, így a kapun is orral előre megyek ki.

2021. ápr. 4. 18:50
 13/20 anonim ***** válasza:
Orral előre. Elég szűk, az ajtóban 3-4 centi van csak mindkét oldalt. Beálltam párszor fordítva is, de nem olyan egyszerű.
2021. ápr. 4. 19:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Ez azért vicces, mert nagyon szűk helyre tolatva jobban betudok állni akárhova, mint orral. A tükörben 1 centis pontossággal tudok manőverezni, mert látom az autó oldalát tükörbeb, orral meg nem látom, ha ott van még az az egy centi, vagy nincs. 9 voltam
2021. ápr. 4. 19:30
 15/20 anonim ***** válasza:
Tolatva, mert így jobbról 30 centi helyem van, a vezető oldalon viszont ütközésig ki tudom nyitni az ajtót.
2021. ápr. 4. 19:43
 16/20 anonim ***** válasza:
csak seggel befelé, utálom ha nem látok ki tolatásnál vmi majom levinné a hátsó lökhárítót ezért mindig orral jövök ki hogy lássak
2021. ápr. 4. 20:48
 17/20 anonim ***** válasza:
Én mindig betolatok, sokkal egyszerűbb kijönni, főleg, hogy a garázs lent van, az út pedig fent a töltésen
2021. ápr. 4. 23:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Orral előre állok be. Nekem minden úgy van kialakítva hogy így a legegyszerűbb ki be szállni meg nekem nem nagy ügy kitolatni sem. A másik az hogy ha seggel állok be akkor sem lenne gond a kiszállással, viszont akkor a házba a garázson át nem tudnék bemenni és se a satupadhoz, se a polcaimhoz nem férnék hozzá normálisan mivel ha seggel állok be akkor az az oldal annyira közel kell legyen az autóhoz hogy el sem férnék mellette normálisan. Ha olyan oldaltávolsággal állnék be seggel ahogyan orral teszem akkor meg kiszállni nem tudnék normálisan tehát kényelmetlen lenne. Meg nekem az autó orra előtt van kb 25 cm távolság a falig ott szintén egy polc meg egy kisebb asztal van, mivel az autómat nagyon nagy részt én szerelem így férek hozzá könnyebben a motortérhez, asztal mögöttem van így oda tudok normálisan pakolni, plusz a világítás is úgy lett megcsinálva.
2021. ápr. 4. 23:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Orral előre állok be, azért mert ha tolatva állnék be telemenne füsttel a garázs, és sok idő amíg kiszellőzik, úgyhogy a másik variáción nem is szoktam gondolkodni.
2021. ápr. 5. 00:24
 20/20 A kérdező kommentje:

A füstre én is gondoltam. Ez alapján valóban praktikusabb ha az autó fara kifelé néz. De nem szoktam percekig járatni a motort a garázsban.

Amúgy nálam szerencsére elég tágas a garázs. Két oldalt a kocsi mellett jó 80 centi hely van mindkét oldalon. Az oldalfalakhoz pont azért nem pakolok, hogy kényelmesen körbejárható legyen az autó. Polcok, műhelyasztal a garázs végében vannak. Szerencsére elég hosszú is a garázs. Ha az ajtóban megállok a kocsival (4,5 m hosszú), elöl még bő 2 méter hely van. Szóval a hely alapján mindegy lenne, hogy állok be.

Nálunk úgy van, hogy az utca szintje van jó 80 centivel lejjebb, mint a telek. Így a kaputól az úttestig szinte csak ki kell gurulni. A garázsajtó nem közvetlenül az utcára néz, hanem az udvarra. Tehát a kilátás sem korlátozó tényező. Akkora hely viszont sajnos nincs, hogy mint ahogy többen írták, az udvaron meg tudjak fordulni.

Szerintem kipróbálom a betolatást, aztán meglátom, hogy kényelmesebb. :)

2021. ápr. 5. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!