Ha én vagyok a tulajdonosa az autónak papíron, de nem vagyok üzembentartó, akkor miért vagyok egyáltalán tulajdonos? (Bővebb lent)
Na szóval. A szüleim kocsit vesznek és aláíratták velem, hogy az én nevemen legyen. De anyám az üzembentartó.
Miért éri ez meg nekik? Miért nem valamelyikőjük nevén van?
Nem is én fizetnék érte, én pont, hogy eladhatnám.
Tulajdonos, egy csecsemő is lehet, vagy akár egy cég.
Üzembentartó (ha nem egyezik a tulajdonossal), csak jogosítvánnyal rendelkező személy lehet.
Valszeg a vagyonszerzési illeték miatt kavarnak.
Mert anyád fizet mindent az autó után.
Viszont tiéd az autó.
Én arra tudok gondolni, hogy későbbiek folyamán neked szánták, így nem kell külön átiratni.
#3#
Ez az, ami nem igaz.
A tulajdonos akár az üzembentartó beleegyezeése nélkül is eladhatja az autót.
Tudod, vannak az "üzembentartóira vettem autót"történetek, amikor többnyire azért sírnak, mert a tulajdonos kicseszett velük.
A családon belül az ilyen ügyletnek általában adózási háttere van.
Az adóhatóság nem foglalhat le családtag nevén lévő értéket, olcsóbb a kötelező biztosítás, és hasonló gondolatok
Ajándékba kapsz egy autót és azon gondolkozol miért jó a szüleidnek?
Amellett, hogy lesz egy autód, a bonus-malus is elkezd ketyegni, aminek 10 év múlva nagyon fogsz örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!