Üzembentartó, tulajdonos, autó adásvétel rokontól, segítenél?
A történet röviden: Most szereztem jogosítványt.
Teljesen kezdő vagyok. Apámnak van egy taxi módban használt,de azóta "civil autóként" általa funkcionált chevrolett lacettije(tudod ilyeneket láttál pár éve Budapesten a taxisoknál sok helyen)
Elég sok javításra szorul,bár az igaz hogy rendszeresen karbantartja,kb tőle tanultam,hogy "az autónak lelke van" stb,szóval karban tartja,szervizeli,de így is van benne 440.000 km...évente 100.000-et ment vele..
nekem 1 évre kellene kb,fővárosi furikázás céljából,vagy tán vidékre a barátnőmhöz olykor..
350 ezerért akarja eladni nekem...
azt mondja csináljuk ezt az üzembentartói dolgot,mert úgy megúszom a 100.000 forintos átírási költséget. De akkor is az ő tulajdona marad ami picit zavar.
Biztos megéri ez? Szóval az átírás tényleg minden esetben 100.000 ft? Ha rendes adásvételt kötök vele,az nekem nem érné meg? (most is szervízbe van,most épp a szervót szerelteti meg) Egyébként jól néz ki az autó,csak tudod taxiként ment,ezért olyan amilyen.(ma már ezek helyett ford focusokat látsz a taxisoknál többségében)
Szerinted?
Új autó után..megmondom őszintén belefáradtam az autóvásárlásba,keresésbe,stb..1 milkót szánok rá,első autó...
A fater nem kicsit akar átvágni, ez már azért szemétség hogy fiától akar pénzt lehúzni.
" Új autó után..." Ez mi?
Kölcsönkértem tőle az autót,miután nemet mondtam az "adásvételére"
mondtam 1 napra adja kölcsön ezt a lacettit ha kell leteszek "óvadékok" vagy pénzt ha összetörném(nem törném)
Nem adta,lenyomta a telefont is.
Múltkor néztem egy Ford Focus,2008-as kocsit,3 ajtós,200 vmennyi km(ezer)km,és elvitettem vásárlás előtt a kereskedővel egy állapotfelmérésre...vagy 6 hiba kijött..szélvédő azonnal csere,generátor hibakód,ékszíjcsere,a féltengely végén valami SZ-betűs micsodának a cseréje...1 millióért akarta rám sózni,konkrétan megerőszakoltam a kérdéseimmel a szervizest,hogy mondjon valamit,aztán a fiatal srác szervizes odahivta a tapasztaltabb kollégáját,alánézett,belenézett ő is,rendesek voltak,először is mondta h ebbe tuti nem annyi km van,aztán mondta h ő ezt nem venné meg...mindent elmondtam h kezdő vagyok stb(közben a kereskedő kint várt)
Hát kimentem,10 ezer forint mínusz,aztán mondtam az ürgének hogy 750 ezerért megveszem.
Húzta a száját,végül nagy nehezn mondott egy 900.000-es árat.
Végül felhívtam az apámat(igen,mert ő ért az autókhoz,de amúgy egy patkány),meg felhívtam tanácsért még egy,normálisabb,korosabb arcot,hát nem vettem meg végül.
1.4-es motor volt benne amugy.
A tipikus ferdehátú ford focus,amiből tele van az ország,én olyat akarok venni,1 milkót szánok rá,de úgy tűnik ez is kevés...első autónak...most nincs autóm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!