Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó műszerfal, mi lehet a hiba?

Mamóca kérdése:

Autó műszerfal, mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Van egy CHEVROLET AVEO 1.2 LT Plus (2013) sedan típusú autóm.

Az alábbi hibák együtt, és rövidebb, hosszabb út megtétele után jelentkeznek, és egy kis idő elteltével meg is szűnnek. Ennek az időtartama változó. Volt olyan, hogy 130 km után sem jött elő, de volt olyan, hogy 20 km-en belül is jelentkezett.

- A rádióadás elhallgat, sötét lesz a képernyő (minden esetben ezzel kezdődik, de lehet, hogy az index előbb nem jelez vissza, csak az menet közben nem tapasztalom)

- Index belül nem jelez vissza egyáltalán, vagy csak néha-néha felvillan (kívülről tökéletesen működik)

- Ilyenkor a km óra és fordulatszámláló össze-vissza ugrál (nem tudni pontosan, hogy éppen mennyivel megyek, és ez zavaró)

- Műszerfal pulzál (elhalványul, majd ismét normálisan világit)

- Sárga hibajelző (sárga tengeralattjáró) és egy csúszkáló autó is felvillan, de nem marad égve. Száraz úton is van ez a jelenség.Voltam szerelőnél, a kódkiolvasó nem jelez hibát.

- Ilyenkor a műszerfalon, ahol az ablakfűtést és a visszapillantó fűtését lehet bekapcsolni, sem világítanak a visszajelzők

- Eközben az autó normálisan működik.

Várom javaslatokat, tippeket, bármit, ami segíthet.

2021. márc. 29. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Testpontok takarítása első körben.
2021. márc. 29. 12:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezen már túl vagyunk. De köszi a választ.
2021. márc. 29. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez pedig kontakt hiba lesz, azt keresd meg.
2021. márc. 29. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Kontakthibára szavazok én is, ha más lenne, akkor valószínűleg nem javulna meg és rázódna vissza x kilométer után. Vezetékeket ellenőrizd, esetleg valami rágcsáló nem e lakmározott valahol...
2021. márc. 31. 12:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Én csak egy Mamóca vagyok, aki szakemberek segítségét kéri, ha gondja van. Ezt tettem most is. A szakember szerint, ilyent még a pályafutása alatt nem tapasztalt. Mindent megnézett, a műszer sehol, semmilyen hibát nem jelez, a jelenség mégis létezik.Próbálgatta csere alkatrészekkel, azokkal ugyan úgy előjött a jelenség.

Ha valakinek bármilyen ötlet eszébe jut szívesen fogadom.

2021. ápr. 1. 13:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Vezetékek és csatlakozók cseréje megvolt?
2021. ápr. 1. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!