Műszerfalon lyukakat mivel lehetne eltüntetni?
1997-es Toyotám van, még talán 2000-es évek elején a műszerfalba lett csavarva egy telefon tartó, amibe nyomkodós nokia-n kívül más nem igen fér...szeretném kiszedni, de akkor alatta 3 szép lyuk díszeleg, mivel lehetne eltünteni, van erre valami speckó paszta, vagy ilyesmi? (fekete-sötétszürke a műszerfal)?
Vagy kicsit prosztó megoldás: matrica rá és kész?
Azt bárhogy megcsinálod látszani fog hogy kókány megoldás.
Úgy csináld meg hogy te elviseld.
Nekem gyakorlatom van ilyen javításokban, de nem ajánlom, hogy megpróbáld.
Lassú kötésű epoxi gyantát bekeverek valami szinezővel - ilyen esetben akár finomra porított cigaretta hamuval, esetleg más szinzőt is keverek bele, amíg el nem érem a megfelelő színt.
Ha elérem a belső részét, ráragasztok szigetelő szalagot, hogy ne follyon be lyukon(ezzel kezdem).
Amikor már kezd megkeményedni az epoxi -folyamtosan kevergetem, el kell találni a megfelelő állagot, ráadásul ilyenkor már gyorsan szilárdul, gyorsan kell dolgozni.
Finoman kitöltöm az lyukat, majd nedves, szappanos ronggyal, esetleg papítörlővel elsimítom a tetejét. Majd különböző eszközökkel kialakítom a megfelelő texturát.
Ha megszáradt, lehúzom a szigszalagot.
Még valami:
A cigaretta hamutól az epoxi csaknem teljesen fekete lesz -ezzel szoktam sötétíteni egyéb színezőket.
2-3-as vagyok.
Bocs, hogy csak lassan "cspegtetek", de nem szoktam átgondolni ezeket a műveleteket, automatikusan megy, másrészt eddig nem értem rá.
Ha még nem kezdtél hozzá, néhány trükk:
A száraz színezőanyaggal kialakíthatod a ébekevert epoxi állagát. A kötésidőt a hőmérséklettel csökkentheted, vagy növelheted -pl.: hidegben, szabadban lassabban köt, melegítve gyorsítható a kötési idő.
Ha matt felületet akarsz, a teljes kötés előtt az újaddal az újaddal tapogatva tudod kialakítani.
Ha még kicsit ragad, szappanos vizes ronggyal simítsd le újra (a szapanos víztől kicsit ki fog fehéredni a teteje, ez ne zavarjon), s másik újjadat húzd végig a homlokodon, s ezzel alakítsd ki a texturát.
Amikor teljesen megkötött, nedves törlőpaírral eltüntetheted az esetleges szappanmaradékot.
Korábban lassú kötésűvel csináltam, ma már gyors kötésűvel is percek alatt kész vagyok.
Lehet inkább egy matrica rá, túl nagy nem is kell...vagy a csavarokat vissza tekerem, amúgy is feketék.
Még azon gondolkodtam, hogy ragasztópisztolyhoz lehet venni színes ragasztó rudat, és mondjuk feketével benyomni neki...de az is biztosan kifolyna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!