Autószerelők tanulnak a suliba komplett motorgenerált?
Manapság lósz*rt sem tanítanak autószerelő szakmán, nemhogy motorgenerált. 2016-ban végeztem technikusit 2+1 éves képzésben és 3 év után úgy jöttem ki, hogy jóformán nulláról indultam. Ugyanaz vonatkozik rá, mint az oktatás összes többi ágára: megtanulsz egy csomó elméleti marhaságot, aminek soha nem fogod hasznát venni (kivéve, ha elindulsz egy specializált irányba, de ebben az esetben ráérnél később megtanulni ezeket), ellenben egy csomó olyan gyakorlati dolgot nem tanítanak meg, ami alapvetőnek számít és a tanulók 90%-a hasznát venné. A tangyakorlat is egy zsák ürülék, egyrészt mert nagyon le vannak csökkentve az órák száma, másrészt meg mert a gyakorlati helyek javarésze egyszerűen nem alkalmasak erre a célra és csak azért vállalják el ezt, mert kapnak érte állami támogatást (amikor én voltam, akkor kb. 120 ezret kaptak havonta tanulónként, ebből mi kaptunk kb. 18 ezret, amennyit kötelezően előírt az állam, a többit zsebre vágták a melóhelyek).
Szóval lényeg a lényeg, az első éveid az alapok tanulásáról fog szólni, hiába lesz autószerelő szakmád. De mivel azt mondod specializálódni akarsz, ezért neked kifejezetten jók lehetnek az elméleti dolgok, amiket bemagoltatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!