Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autónk sajnos most előreláthat...

Autónk sajnos most előreláthatólag sokat fog állni. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy az autónk sajnos most sokáig állni fog. A kérdés az lenne: Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben a kocsi érdekében. 95-ös benzin van benne.

2021. márc. 28. 13:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

100-as benzint tankolsz, az elvileg tartósabb, nem poshad meg a tankban olyan gyorsan. Az a felár úgysem sok, ha ritkán van használva...

Akkut időnként ellenőrzöd, nehogy lemerüljön.

Biztos van még más, ezek jutottak eszembe

2021. márc. 28. 13:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Miért fog állni? Mi az a sok idő ameddig állni fog? Ha 1-2 hét az semmi, maximum az akkusarut vedd le hogy ne merüljön le az akku és ennyi. 95-ös benzin elég sokáig bírja jó értem hogy E10 meg izé, de nem kell ettől félni ahogyan azt híresztelik. Semmi baja nem lesz.
2021. márc. 28. 13:48
 3/12 anonim ***** válasza:

Mennyi az a "sok"?

Pár hónapi különösebb tennivalók nélkül sem lesz semmi baja. Ha évekről beszélünk, az már más.

Az sem mindegy, hogy van-e garázs, vagy az utcán fog állni éveket egy helyben.

2021. márc. 28. 13:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Minimum 1-2 hónap.
2021. márc. 28. 13:50
 5/12 anonim ***** válasza:

Járd ki belőlle a 95 őst és tegyél bele kb fél tank 100ast. Az már nem etanolos, nem romlik bele a rendszerbe. (Ha megromlik mócsingos lesz az etanoltol az üzemanyag)

Ha zárt helyen van akkor semmi gond."Jó az úgy.

Ha utcán hagyod olyan helyre próbáld meg lerakni ahol nem áll meg a víz alatta beton vagy aszfalt van és nem nyitják rá az ajtókat. Parkoló legszéle vagy ilyesmi.

Attól függ mennyi időre teszed el de még lehet tenni egyéb óvintézkedéseket.

2021. márc. 28. 13:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nincsen garázs, beton lapokon áll jelenleg is.
2021. márc. 28. 13:51
 7/12 anonim ***** válasza:
#2, ne viccelj! 1-2 hét már soknak számít?! Akkor az én autóm is rengeteget áll, mert nem furikázok vele naponta. De eddig semmi baja nem lett a rendszeres 2-3 heti állásoktól. Amikor viszont megyek vele, akkor alsó hangon is 2000 km-t elgurulok.
2021. márc. 28. 13:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor semmi különös tennivalód nincs. 1-2 hónapot simán ki kell bírnia egy jó állapotban lévő autónak. Ennyi idő alatt az üzemanyag sem rohad meg. Akku ha gyenge, akkor lehet hogy kér majd egy rátöltést, kb ennyi. A féktárcsa rozsdásodhat még be ha esik, de az egy-két fékezés alatt szépen le fog kopni.
2021. márc. 28. 13:54
 9/12 anonim ***** válasza:

"Ja és ne a kézifékkel fékezd be megszokásból, csak rakd sebességbe a váltót.

Ez fontos!

Mert már jártam úgy hogy nem akart kiengedni a kézifék.

Mikor újra indítod, hagyd alapjáraton pár percig ketyegni a motort. És finoman bánj vele bíg be nem melegszik. Akkor nem lesz gond vele.

A fékek is szorulnak vagy dörzsölődnek az állástól egy darabig a rárakódott vékony rozsdaréteg miatt. (pára)

Finomabban és hosszabbakat fékez, pár km és lekopik majd helyrejön.

Az aksi az lemerülhet arra készülj fel. Úgy parkold le eleve hogy hozzáférhető legyen az akkumlátor. Akár töltöd akár kábellel bikázni kell.

Kamionos vagyok én sokszor kint hagyom a telepen az autóm akár hetekre hónapokra is, ugyhogy szakértő vagyok a témában.

Különösebben nem kell vele foglalkozni.

2021. márc. 28. 14:02
 10/12 Beviz Elek ***** válasza:

Az egyik kocsimat csütörtökön röffentettem be és szedtem ki a fűből. 1 évet állt ott, 95-ös benzin van benne, az akksit fél év után vettem ki és töltöttem fel (majd másik fél évig a tárolóban hagytam).

Csütörtökön visszaraktam az akksit, pöccre indult. A fékbetétek a tárcsára ragadtak de megmozdította a kocsi, földbe viszont kicsit belesüllyedt amiből ki kellett hintáztatni

Semmi baja, csak le kell mosni róla a mohát.

2021. márc. 28. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!