Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen choppert vegyek?

$$$$$ kérdése:

Milyen choppert vegyek?

Figyelt kérdés
Az a lényeg ,hogy fater szeretne venni egy motort. Én ismerem a motorokat de a mereteikkel nem igazan vagyok tisztában. Az lenne a lényeg hogy max 5 milliot szánna ra. Illetve lehetőleg Harley legyen. Ez eddig szep és jo. Csak fater 2 méter magas es kb.130 kg. Tehat nem tudom hogy melyik lenne alkalmas méretben a számára. Az Ultra Classic tuti jo lenne. De az stilusra nem tetszik neki. Valaki tud olyan Harley-t ami méretben megfelelő lenne a számára ?

2021. márc. 27. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáljátok ki egy forgalmazónál az összeset. Ennyi a dolog titka.
2021. márc. 27. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Jézusom....

1. Te nem ismered a motorokat

2. Apukád veszi majd meg a motort, nem te

3. 5 milliós motornál nem a kölök fog választani

4. Azt sem írtad hogy faterodnak mire van jogsija

5. Csak ezért a kérdésért csináltál egy "profilt", vagy mindig ilyen 🌳szságokat kérdezel?

6. Ha kritérium a márka, akkor valószínűleg már van apudnak szimpatikus típus is.

2021. márc. 27. 22:35
 3/8 A kérdező kommentje:

2-es most en is ugy írok mint te ha már értelmes válasszal nem szolgáltál.

1. Imserem csak eppen a Harleyknal nincs tapasztalatom mert az egy ismerősömnek sincs.

2. Mar nem kölök vagyok.

3 Fater azt mondta nezegessek motorokat és küldjem el neki ami tetszik.

4. En is motorozok csak eppen nem chopperezek hanem supermotozok.

5. Nem gondoltam hogy ez kérdes de nyilvan korlatlan jogsija van. Ha nem az lenne nem is nagyon hoztam volna szoba a Harley-kat. Mert nem sok Harley vezethető A2-vel(Ki nem ismeri a motorokat?).

6. Ha szerinted szarsag akkor tedd meg azt a szivesseget magadnak és a vilagnak ,hogy nem valaszolsz rá. Akkor válaszolj egy kérdésre ha értelmesen hozzá tudsz szolni. Tudod egy értelmes ember arra valaszol amire tud nem pedig kötekedik.

7. Nincs még neki szimpatikus tipus. Életében nem motorozott még. Ez lesz az első értelmes motorja.

2021. márc. 27. 22:44
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Élete első motorja és egyből egy akár 300 kilós Harleyval kezd?

Hogy lett korlátlanja? Miért lett korlátlanja? Hány éves? Miért akar egyből egy 5 milliós Harleyval kezdeni?

2021. márc. 27. 22:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Mondjuk azert csinalhatott egyböl korlátlant mert 50 eves ? Öreg neked egyáltalan van bármi közöd a motorozashoz? Szerintem hanyagold a témat. Es hogy miert egy 5 millios Harleyval kezd ? Azert mert egesz eleteben dolgozott és van rá pénze. Egyáltalan nem nagy nehezseg neki megvenni. Ha akarna siman vehetne zsír ujat is. De ehez senkinek semmi köze.

Nem ez volt a kerdes. Egyedül az első adott egy ertelmes valaszt. Te meg a 3-as(bár lehet ugyan azok vagytok). Csak feleslegesen írtatok ide. Esküszöm már bánom ,hogy kiírtam a kérdést. Azt hittem több hasznos válasz lesz...

2021. márc. 27. 23:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Uram kérlek nyugodj meg. Bekapcsoltam a nevem láthatóságát, hogy lásd, én vagyok a 3. és az 1. válaszoló is.

A második válaszoló is teljesen jogosan kérdezte azt mint én.

Gondolj bele, apukád leélt 50 évet úgy, hogy nem motorozott. És 50 évesen elsajátítani azokat a dolgokat amiket egy 20 éves reflexszerűre fejleszt 4-5 év alatt már belátható időn belül nem lehet. Lassul az ember szervezete. A másik a fizikai erőnlét, lehet apukád akármennyire is stramm férfi, de az izmok merevednek arra a korra és a motoron mászni kell nagyon sokszor, igen még egy Chopperen is, figyelni kell az egyensúlyra ami 50 fölött szintén nem olyan könnyű.

Főleg azért mondom, hogy mászni kell mert egy Harley nagyon nehéz, már 20-nál úgy bele lehet borulni vele az árokba mint a sz*r.

Ráadásul kicsit erősebben rányúl a gázkarra és a motor segge már ki is ment alóla.

Ha mondjuk apukád 10 év múlva úgy döntene, hogy szeretne egy Pannoniát és eljárogatna vele túrázgatni azt mondanám, hogy ezazz, megtalálta nyugdíjas korára a boldogságot, de így ez óriási veszély.

Ha apukádnak kritérium a márka és te nem ajánlod fel neki mondjuk a Triumphot vagy az Indian-t (esetleg a BMW-t) mint alternatívát az a te hibád.

Figyelj nem tudom hány éves vagy és mennyire vagy aktív médiafogyasztó de a csapból is a lépcsők végigjárása folyik és a vezetéstechnikai tréningek. Szépen el kell kezdeni egy 50-essel, aztán lépni kell 125-ösre, aztán mondjuk 600-asra. (Aminek már marhára nincs értelme közúton) És ha a 600-ast ki tudod motorozni akkor te már eszméletlenül jó vagy. És akkor lehet továbbmenni ezresre. Közlekedni bőven sok egy ilyen chopper/cruiser.

Ja és senki se azt kérdezte, hogy honnan van apukádnak 5 millió forintja motorra, a sztratoszférából szarunk rá. Csak azt szeretnénk, hogy anyagi kár és esetleges haláleset nélkül maradjatok.

2021. márc. 27. 23:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Teljesen nyugodt vagyok csak legyszives a kérdesre valaszoljatok ,vagy ne valaszoljatok. Es egyebkent ajanlottam en neki a Triumphtol kezdve az Intruderig mindent csak láttam rajta hogy mindnél húzza a száját. Indian-t meg nem a legegyszerübb talalni ithol. Hasznalt auton van fent egy pár darab. A súlyal nem lesz neki baj mert 200 kg-t konkreatan felemel és arréb rak söt még többet is. Nyilvan szokatlan lesz neki. De nem hiszem hogy el fog vele borulni. Föleg mert ő az az ember aki kepes lesz arra hogy hetekig csak itt a kis utcakban jarkal vele 20-al.(Vett egy sportkocsit is kb. 1 éve. Azóta se rakta még be sportba.) Meg azert a legtöbb Harley ilyen 100 LE körül van vagy meg kevesebb. Az azert nem a vilag főleg azzal a súlyal. Én 7 eve motorozok. Ha 1000-es sport motort akarna nyilvan lebeszelnem rola. De ezt nem látom annyira veszelyesnek.
2021. márc. 28. 00:17
 8/8 A kérdező kommentje:
De amugy zarjuk le ezt a kérdést. Csak szerettem volna egy kis időt sporolni magamnak.Hátha vannak itt hasonlo paraméterekkel rendelekező emberek akiknek van valamilyen Harley-ja. Mert az a baj nem tudom méretre mekkorak ezek a motorok. Mert most hiaba mutattam neki pl.a fat boy-t ami tetszik is neki. De lehet úgy nézne ki rajta mint "majom a köszörükövön,,. Mindegy is. Majd talállok valamit magamtol. Nincs kedvem itt vitázni. Elhiszem hogy segiteni akartok amit köszönök is. De tenyleg csak az erdekel hogy milyen motor az ami meretben megfelelő lenne neki. Lehet úgy kellett volna feltennem a kérdest hogy magamnak vennek egy ilyen motort 7 év motorzas utan. 2 meter feletti magassagal es 125 kg-val. És akkor talan olyan valaszt kaptam volna amire kivancsi voltam. Hiaba nem az en motorom lesz. Én egy 50 es supermotorol ultem at egy 610 es supermotora. Egyaltalan nem volt nagy valtas. Tudom hogy egy nagyobb Harley tobb LE . Mert nekem a 610 csak 58 LE. De vezettem en mar eleg sok fajta motort. Choppereket(innen tudom hogy az intruder az jo lenne. Mert az nekem eleg kenyelmes volt. Csak nem tetszik neki.),túramotorokat, sportmotorokat. Es egyedul egy 1098 as Ducatinal es egy R1-nél éreztem azt hogy na ez nekem sok. Föleg mert méretre is halál kenyelmetlenek voltak. Az 1800 intruderel semmi bajom se volt. Meg fater is kiprobalta egy ismerosunk 600 as Banditjat. Tudom hogy nem chopper és nem is nagyköbcenti de az is ilyen 200 kg vagy több illetve aszem 78 LE. És siman ment vele. Meg azt is megertem hogy nem egy kis 600 as Dragstart akar venni. Én se azt vennék a helyében.
2021. márc. 28. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!