Gilera 2T robogó miért fullad?
11/17 A kérdező kommentje:
Hát ha így messziről megmondod...... Ezen már rég túl vagyok. Ugyan úgy fullad és leáll.
Minarelli blokkos motoroknál nagyon nehéz a karbit belőni, kb 1-2 óra hossza amíg a gyergykép rendben nem lesz, nekem a Gilera Runneron kb 3 óra volt egy karbibeállítás! Ha sokat kap az is baj, ha keveset az is, meg nem csak a karbitisztaság számít , hanem a membrán is jó kell legyen mert az is sok bosszúságot okozhat, ha farsot szív valahol (pl.: szakadt szívótorok, karbitömítés kopottsága)...stb. Ha tökéletesen jól működő motort akarsz, akkor komplett üzemanyagrendszer felújítást kell végezni, ahol mindent kicserélsz!!!
2021. ápr. 2. 19:43
13/17 A kérdező kommentje:
Feljebb írtam már járó motornál fújtam a féktisztitót a karbi körül, semmi változás, így kizárnám a falsot. A karbi egyébként új beszerzés, 1 éve van rajta kb.
Az a baj, hogy nem arról van szó, hogy gyenge, vagy nem húz stb. Hanem terhelés alatt megfullad, de van, hogy akár sztenderen is.
Hogy takarítottad ki? Ha alapjárat stabil, akkor szimeringek csapágyak oké. Hidegen megy míg kap a szivatótol anyagog. Fullad mikor húzod neki, levegö van anyag nélkül. Egyik oka, hogy tisztításnál kiszedted a csavart és nagyon kint van akkor annyi levegőt enged a főfúvókába, hogy nincs anyag. Általában ezen méretü féklevegős karbik alapállása, csavar ütközésig be, majd másfelet ki. Finomhangolás, melegen sztender, nyélgáz és megkeresed az állítócsavarral hol a legmagasabb a motor fordulata. Nagyon kicsiket kell fordítani érezni és hallani kell mi a helyzet. Ha ekkor sem meg akkor még lehet dugulás. Nem jól takarítottad ki. Kopresszió nem lett kisebb? Berugni nem könnyebb?
2021. ápr. 3. 17:26
15/17 A kérdező kommentje:
Teljesen szét szedtem a karbit. Minden kis járatot kitiszítottam, fúvókákat, járatokat. Szerintem nem itt van a hiba.
Az a baj, hogy mikor tekerem a csavart, nem is hallani semmi változást.
A berúgást így meg nem mondom, mert önindítós és azt szoktam nyektetni. De ha pl áll 1 hetet, odamegyek és van hogy egy kis rugásra indul. Mire gondolsz, ha könnyebb rúgni?
A kar ellenállása nem az, hogy könnyen indul-e hanem azverő amivel le lehet nyomni az nem volt nehezebb régen? A kompresszió vajon megvan e még? Siófoktól messze laksz?
2021. ápr. 5. 08:17
17/17 A kérdező kommentje:
Hát passz, remélem nem kompresszió vesztett.... Meg ha az lenne, terhelés nélkül is megfulladna?
Amúgy Szekszárd mellett lakom.
Kapcsolódó kérdések: