Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kresz próbavizsgán, nem értem...

Kresz próbavizsgán, nem értem erre a kérdésre a választ. Miért ez a válasz?

Figyelt kérdés

Kép: [link]

Tehát adott a kérdés: Hányadikként haladhat át az útkereszteződésben a ’C’ jelű jármű?

- Elsőként

- Másodikként

- Utolsóként

Mivel ez egyenrangú utak kereszteződése, ezért úgy gondoltam hogy utolsóként.

Mivel az A jelűnek nincs jobbra senki ezért először elhajt ő. Aztán követi a B jelű, mivel a jobbkéz szabály szerint a C jelű elsőbbséged ad neki. És ezt követően elhajt a C.

Viszont a helyes válasz az az volt, hogy másodikként.

Elmagyarázná valaki hogy miért?

Előre is köszi.

2021. márc. 26. 22:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%
Látom megy a vita beszállok én is.A jobbkéz szabály lép életbe tehát a C másodikként halad át.Első az A utolsó a B.
2021. márc. 27. 09:16
 12/16 anonim ***** válasza:
12%
Hogy lenne már az első az A? A kanyarodási szabályt meg lesz*rjuk?
2021. márc. 27. 09:57
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
B,C,A a sorrend. Egyértelmű.
2021. márc. 27. 10:08
 14/16 anonim ***** válasza:

a B az első a jobbkéz szabály miatt.

Ezért második a C.

2021. ápr. 15. 12:21
 15/16 krwkco ***** válasza:

"Ja igen, van számodra egy házi feladatom is: Mi lenne akkor, ha a (C) autó balra indexel? Hányadikként megy át?"

Ebben az esetben a szűk út miatt a nagyívben kanyarodó A-nak és C-nek egymás mögött kell elhaladnia. Viszont C nem hajthat ba a kereszteződésbe, mert ezzel akadályozná a tőle jobbkézre levő B-t. Ezért A és B, akik nem kerestezik egymás útját, egyszere kanyarodhatnak és utána jöhet C.

Ha A óvatos vagy nem ismeri fel a helyzetet, akkor ő is és C is állva marad. B megy az útjára. Utána egyszerre kanyarodik A és C.

2021. ápr. 15. 15:35
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a válasz. :) Sok sikert a vizsgához

2021. szept. 6. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!