Passat 5 nem túl öreg már első autónak?
Honnan veszik ezt a marhaságot, hogy problémás? Igen, bizonyos motorokkal az lehet. Pl. a 150 lóerős 2.5 V6 TDI-vel. De egy sima, 90 vagy 110 lovas adagolós TDI-vel kb. golyóálló. Ha nem eszi meg a rozsda a kasznit, a világból is kimegy.
Egyébként nem korra veszünk autót, hanem állapotra. Lehet egy gazdátlan 10 éves kocsi is sokkal leharcoltabb, mint egy jól karbantartott 20+ éves.
Ha jó állapotú a kaszni, én simán venném.
"Honnan veszik ezt a marhaságot, hogy problémás?"
Onnan hogy a huszon év alatt ki tudja ki mit kókányolt bennük, főleg most, hogy az egyik kedvenc "hülyegyerekautó".
Azért kell gondosan kiválasztani
De ez bármely más, pár évesnél idősebb kocsira igaz
Alaposan át kell nézni vásárlás előtt
Nyilván a kínálat alján ilyen 2-300 ezer forintokért tényleg csak romhalmazt kapsz. Feljebb kell keresgéni, 6-800 ezer körül már egész szépeket kapni.
Mondjuk nem feltétlen igaz ez se, ismerősöm hozott Ausztriából 1000 euróért egy szép 1.9-est valami kisebb hibával. Azt megcsinálta és azóta is tökéletes.
Az előző csávó egy hülye.
Ahová csak ír, sosem értelmes dolgot.
Jó motorok mind a benzinesek,mind a dízelek.
A benzinesek kínálatából választanék a helyedben talán egy 1.8-2.0 16v.
Ezek menni is hajlandóak,7-8 liter fogyasztással.
Nekem az első autóm 23 éves volt, amikor megvettem. Éveken át semmi probléma nem volt vele, még most is megvan, a kert végében pihen, kb ~250 ezerből még működödőképesre tudnám varázsolni néhány évre, csak már nem akarok költeni egy 31 éves autóra.
Egy haverom kb 2 évvel később vett egy 10 éves, a nagyokosok által ajánlott autót. Neki is a kert végében pihen, csak neki már ~700 ezret kéne rákölteni, hogy működjön egy darabig.
A történet tanulsága, hogy újabb és drágább autóból is ki lehet fogni sz@rt, és régi, olcsóbb verdával sem törvényszerű, hogy megszívod.
Ha te Passatot akarsz, akkor vegyél Passatot, át kell nézni, ki kell próbálni. Két ismerősömnek is volt ilyen, az egyiknek még mindig megvan, a másik 2 éve adta el, mind a kettő kultúrált, jó állapotban volt. Persze, ha 300 ezerért akarsz venni egy ilyen autót, ott lesznek gondok.
Költeni meg minden autóra kell, nekem a 7 éves Fordomra annyiba került a kuplung, kettőstömegű, meg munkahenger csere, amiből vehettem volna egy Passatot. És egy Fordról beszélünk, egy relatív olcsó, középkategóriás népautóról.
(Egyébként érdekelne, hogy a gyakorikérdések szakértői milyen első autót vennének)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!