Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha tényleg beüt a ménkü...

Ha tényleg beüt a ménkü mennyibe fájna nekem az alábbi javítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

2005-6-7 körüli Volkswagen 1.9 pd tdi motorrol kérdeznék, mivel használt autó vásárlás elött állok.

Nem értek hozzá, de úgy tudom, hogy a pd elemek javítása sokba fáj. Ha ne adja isten, beszarik a pd elem, mennyibe fog fájni a pénztárcámnak?

Arra gondolok, hogy mivel több a szervizelés, mint ami az 1.6 benzinben nem lenne.

remélem értitek mire gondolok, mert én nem :D

KöszI!

2021. márc. 22. 13:49
 1/5 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: Olyan szervizköltségek érdekelnének, amik az 1.6 benzinnél nem játszanak és azok anyagi vonzatai.
2021. márc. 22. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván mint minden turbódízelnél, a turbó. Az olyan 250-300e km között általába kér egy felújítást, vagy felújítottra cserét. Olyan 100e körüli összegért már kapsz felújítottat. De a turbó tönkremenetele a használattól meg az olajtól nagymértékbe függ, normális használattal és karbantartással sokkal tovább húzható az élettartam.

PD-elemektől nem kell félni, nem szokott tönkremenni ezekbe. Sok olyan fél millió km felett járó kocsi van amibe gyári PD elemek vannak. Általános tanács itt is igaz: ne tankoljunk bele koszos, kannás gázolajat, 30 ezrenként gázolajszűrőt cseréljük. Olajat meg 10 ezrenként és csak VW 505.01-es teljesítményszintnek megfelelő olajra.

De ha ezeket betartják, nagyon sokáig jó lesz gond nélkül.

2021. márc. 22. 14:14
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)

Egy plusz kérdésem is lenne, bér nem a konkrét kérdéssel kapcsolatban, de idevág.

Ha veszek egy 1.9 pd tdi-s volkswagent, 2005 körülit és biztosra akarok menni, melyek azok az alkatrészek amiket érdemes cserélni és milyen szervízeket kellene elvégeztetnem rajta?

2021. márc. 22. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát az alap dolgok, olajcsere (erre az említett 505.01-nek megfelelő olajra), gázolajszűrű csere, légszűrőcsere

Meg azt meg kell tudni, mikor volt vezérléscsere. Ha nem tudható meg biztosra, akkor azt is.

Rozsda szempontjából meg nézd körbe alaposan.

2021. márc. 22. 14:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. márc. 22. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!