Eladtam roncs autómat, hogy lekerüljön a nevemről. A másik félnek lakcím nélküli lakcímkártyája van, lesz ebből gond?
Mi az, hogy lakcím nélküli lakcímkártya? Van neki, de nincs rajta cím? :D
Személyi a fontos, lakcím nem kell adásvételnél. Adatokat amúgy érdemes leellenőrizni, mert könnyne megszívhatod.
Ebből túl nagy gond nem lesz, legfeljebb az hogy érvénytelen a lakcím de az már a tulaj problémája lesz és nem a tiéd. Ha név meg egyéb dolgok eltérnek az már komolyabb problémát okozhat de az is inkább a tulajnak lesz nagyobb baj és nem neked.
Egyik kollégám 2 hónapja adta el az üzemképtelen autóját. Egy srác vette meg donornak csináltak adásvételit de a nevét sem tudta helyesen leírni amit az okmányirodában megjegyzett az ügyintéző, de ennek ellenére kollégám jól járt mert lekerült a nevéről, hátránya nem lett belőle, tehát elfogadták, csak azt mondta neki a csaj hogy az új tulajdonosnak lesz ebből nagyobb baja ha viszi eredetvizsgára meg egyéb dolgokra, vagy ha Ő kiszedi magának amit kell és leadja bontóba akkor neki lesznek ebből problémái inkább.
Nem vagyok jogi szakember, de kíváncsiságból megnéztem néhány adásvételi mintát.
Kivétel nélkül mindegyiken kérik -mindkét féltől- a lakcímet (is).
Segítek.
Egy hajléktalannak adta el.
Nekik is van lakcím kártyájuk, csak azon az szerepel, hogy lakcím nélküli.
Ha jól értem, akkor hatóságilag igazolják, hogy nincs mit igazolni?
Komoly egy ország! :(
Jaj de jó, hogy végre megoldódott.
Már kezdtük szétaggódni az agyunkat! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!