Van-e olyan előírás, hogy amennyiben egy autónak csak az egyik oldalán van tolatólámpa, akkor annak feltétlenül a jobb (járda felőli) oldalon kell lennie?
Szóval, persze, sok olyan kocsi is van, ahol mindkét oldalon is van tolatólámpa a hátsó helyzetjelző alatt/mellett, és ilyen kocsin persze külön helye van a ködlámpának.
Ám amivel jelenleg járok (magyar és szabályos!), annak a kocsinak úgy vannak a hátsó lámpái, hogy a mindkét oldalon 1-1 függőleges lámpatest, fent a helyzetjelző, középen az irányjelző, és 2 alsó helyek közül csak a bal a hátsó ködlámpa és csak a jobb a tolatólámpa. Van arra előírás, hogy eme egyoldalas megoldás csakis ilyen oldali lehet? Egy ugyanilyen felszereltségű angol kocsinak ugyanilyenek-e vagy tükrözöttek-e a hátsó lámpái? (Vagy mindegy az oldal, csak észlelhető legyen? (sötétben már annyitól észlelhető, hogy egyáltalán létezik xD))
Köszi a válaszokat :)
Ezek szerint az általam bemutatott hátsó lámpájú típusnak a baloldali közlekedésre szánt verziója vagy másmilyen hátul, vagy tükörképe az enyémnek. Ugyanis a ködlámpám éppen úgy van, ahogy fent írtam, hogy először képzeljetek el 2 tolatólámpát, de a bal helyén mégse tolató van, hanem ott van a ködlámpa, és ugye az nem lehet rossz oldalon.
Igen, láttam már olyan kocsit is, aminek hátulján az enyémhez hasonló függőleges lámpatestek voltak, viszont annak 4 lámpahelye volt, mind2 oldalon tolatólámpa is és ködlámpa is.
És láttam olyan kocsit, aminek pedig úgy van 1 ködlámpája, hogy a csomagtartó közepe alá helyezték... Az is csak 1 és az se a bal vagyis felezővonal oldali szélén van...
“ vagy butaság, vagy pedig nem értem”
Gondolom az internetz-et ritkán használod, ha nem ismered a smiley-t az írás végén.
A málészáj lepontozók meg kicsit lazuljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!