Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon enyhe emelkedőn hogy...

Nagyon enyhe emelkedőn hogy szokott elindulni az akinek gyenge Suzukija, vagy valami hasonló autója van?

Figyelt kérdés

Ha körforgalomnál meg kell állnom, akkor a legtöbb helyen nem egyenes az út, és picit visszagurulna az autó, meg sok helyen van, hogy pirosnál éppen egy picit lejt az út hátrafelé.

A tanulóautómon észre sem vettem az ilyeneket, de a Suzukim mindenhol vissza akar gurulni, és a legenyhébb emelkedőnél is kézifékkel indulok el, de ezt lassúnak érzem. De ha meg picit hátragurul az autó, akkor már sokkal nagyobb gázt kell adni, az meg még rosszabb.

Szóval az érdekelne hogy aki ilyen autóval megy az hogy szokta csinálni? Olvastam olyat hogy valaki úgy csinálja, hogy picit felengedi a kuplungot, és leszáll a fékről, és ez megfogja az autót. De olyan könnyen lefulladnak ezek a suzukik. Lehet ezekkel ezt csinálni?

2021. márc. 15. 14:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%
Én a kézi féket nem használom mert beragad a hátsó keréknél és kB 100-200 méteren rángatja a fék dobot minden kerék fordulatnál, 1000-es suzukim van, de nem szoktam sosem vissza gurulni max 1-2 cm et. Simán el lehet indulni emelkedőn lelépek a fékről ahogy elkezdenek hátra gurulni már emelem is fel a kuplungot és ahogy megmozdul a kocsi lehet nyomni a gázt picit minimálisan csúsztatva a kuplungot.
2021. márc. 16. 22:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

#11!

Örömteli dolog, hogy ügyesen vezetsz, és nem okoz gondot az emelkedőn való elindulás.

Most már csak azt kellene felfognod, hogy fékhibás járművel nem lehet közlekedni. :(

2021. márc. 16. 22:43
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
#12 nekem is be szokott ragadni a kézi.. Hidegen az első fél méteren még befog, mert xar a kézifékkötél.
2021. márc. 17. 03:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
gyerekek van olyan hogy szerelő, itt mindenki okosba műszakiztat? XD jó tudom azt nem nézik de azért ....öhm.
2021. márc. 17. 09:16
 15/19 anonim ***** válasza:
87%

De, nézik a kéziféket is. Sőt buktatnak is már miatta.

Aki meg "okosba" vizsgáztat és még igénytelen is, az meg szenvedjen. :(

2021. márc. 17. 12:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
jaja kapcsolat teremtő huszas XD
2021. márc. 17. 12:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Hááát, ahol Deák úr a közvetítő..... ;)
2021. márc. 17. 14:30
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
pontosan Fecó Bá megoldja
2021. márc. 17. 16:22
 19/19 anonim ***** válasza:
49%
Mondjuk én magamnak "szervizelem" a kocsit, friss műszakis. Van az a pont, amikor az ember inkább együtt él egy ilyen apróbbnak nevezhető hibával. Mikor voltak ezek a - 10 fokok, akkor jött elő, ilyen hidegben meg kinek van kedve a kocsi alatt fetrengeni? Majd ha 🌳sza idő lesz, akkor meg lesz csinálva.... az alkatrész már megvan... Mielőtt kérdeznétek 150 ezer jómagyar forint volt a kocsi, ha hivatalos szervízbe hordanám, akkor simán otthagynám a kocsi árának a felét egy-egy nagyobb szervízelésnél.
2021. márc. 17. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!