Mennyire éri meg automata váltós kocsit venni?
Idővel eljön náluk egy felújítás ideje, ami több százezer forintos költség. De ha azt nézed, a kéziváltósba is kell kuplung+kettőstömegűt cserélni. Valamivel olcsóbb, de ha fontos a kényelem akkor simán megvenném az automatát.
Egyébként ezekbe a régi Audikba általába még ZF hagyományos, bolygóműves automata van. Az maga a szerkezet nem nagyon romlik el, ha 50-60ezrenként le van cserélve az olaj. A wandler (vagy másnéven "citrom", azaz a hidrodinamikus tengelykapcsoló) szokott benne tönkremenni inkább 2-300e km között. Lehet bele kapni felújítottat típustól függően 100-200ezer között, és ha magad ki tudod cserélni, akkor még ez egy vállalható költség egy Audihoz. Ha szerelőhöz viszed, nyilván más a helyzet mert időigényes munka és magas lesz a munkadíj.
Most a csorosagra annyit hogy ezek mar nem mai autok, 1-2 millio kozott lehet kapni ilyet.Sajnos ettol ujabbat mar nem engedhetek meg magamnak de nem is vennek hogy oszinte legyen.Nekem ez boven kielegito a vagyaimat.2004 koruli igy is egy tizessel fiatalabb mint amim most van szoval nekem teljesen megfelelne :) automata valtosat soha nem akartam csak most talaltam egy jonak tuno ajanlatot ami automata valtos.Nem akarok elzarkozni felole ezert gondoltam hogy velemenyeket kerek mert meg nem volt olyanom soha.Szoval kenyelmi szempont abszolut hodegen hagy, el valtogatok en szivesen csak az automatavaltos tunik jelenleg a legjobb arunak azok kozul amiket neztem.De valoban a kb ora allasa 200-300 ezer kozott van szoval gondolom akkor lassan javitas szelen allna nem veletlenul elado.szeretnem hogy fel millio legalabb maradjon a zsebemben de lehet akkor hogy nem sokaig huznam annyival. 2.5 tdi amire szinten szoktak rosszakat mondani, dehat mire nem.
Minden esetre koszonom a valaszokat es johetnek meg szivesen hallgatok tobb velemenyt is mert annyira nem vagyok jartas a temaban!
2.5 V6 TDI-ből a szériavégi darabok (2004-5) már lényegesen jobbak.
Egyébként teljesen jól gondolkozol. Úgy kell választani, hogy fél millió maradjon esetleges javításra.
Azoknak meg, aki szerint "öreg, rossz autók ezek, miért ilyent venni" azt mondom, hogy ezek a kocsik a konszern legjobb évjárataiból valók, és normálisan karbantartva ma is tudják azt a minőségérzetet, prémiumságot amit el lehet várni tőlük. Sőt, nekem személyesen jobban megadja azt a minőségi autó "és nyers prémium" érzést, mint egy fiatal autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!