A skoda vagy az opel számít cikibbnek, gagyibbnak?
Szerintem bármelyik is lenne nekes szalonból, úgy örülnél neki, mint majom a banánnak..
De rakj fel egy képet milyen autód van, azt meglássuk!!!
A Skoda már egy pár éve "komolyabb" márkának számít az Opelnél.
Általánosságban jobb felszereltség, jobb anyaghasználat, magasabb ár jellemzi.
Vicces, de a VW fejlesztésekkel teli Skoda már inkább nevezhető német autónak, mint az Opel, amiben újabban Peugeot technika van. (A GM féle Insignia idén fog kifutni)
Persze ettől még nem lesz se ciki, se gagyi egyik sem.
14!
A mostani Astra is teljes egészében GM termék. Elvileg idén jön az L Astra. Az már teljesen PSA technika lesz.
A Skodának van most ehhez hasonló kompaktja? Talán a Scala lehet az, mert a Fabia szerintem nem ez a kategóra.
Nem ismerem nagyon a Scalat, de elérhető hozzá
a mátrix technikás (nem a sima!) led fényszóró?
Van hozzá gerincbarát, orvosi fejlesztésű, szellőztethető ülés? Van hátul is ülésfűtés? Láblendítős csomagtérajtó nyitás?
És ha mindez van, az Opel árszintje alatt kínálja? Vagy a magasabb árat mért soroltad fel, az mért előny?
Mi az a felszereltség, extra amiben többet tud a Scala egy Astránál? Átfutottam a neten fent lévő katalógust, nem látom hogy miben nyújtana többet.
Mert én nem látom úgy hogy kategóriákkal jobb lenne a Skoda. Anyaghasználatban, nézd meg az újabb Opeleket! Ott sem állt meg a tudomány az F/G Astra szinten! A maikra ebből a szempontból nem lehet panasz. Ráadásul a K Astra már 2015-ben, azaz 6 éve jelent meg! Mára erősen kifutó modell az Insigniával együtt.
Magánvéleményem: PSA-s Opelt már én sem vennék. Nem a minőség miatt, hanem a gyáró hozzáállása miatt. Pl Sokan megvették sok pénzért ezekben az Opelekbe (Insignia, Astra) a mai napig a GM tulajdonában lévő On-Star rendszert. A PSA nem akar jogdíjakat fizetni, ezért úgy döntött, hogy megszünteti az egészet idén január 1-től. Aki meg megvette, neki fizetett több százezer forintot érte, azt az ügyfelet a kakiban hagyja. Nem ajánl fel helyette mást, semmi kárpótlás. Így jártál és kész, mert neki így olcsóbb. Ez nem túl etikus eljárás...
Az egy tény, hogy a Skodák drágábbak, ez ha tetszik, ha nem el kell fogadni, ahogyan azt is, hogy valaki ezt, valaki azt preferálja. Valamint a Skoda elérhető benzin/gáz üzeműként, amíg az Opel nem. Valamint az Opelban van napfénytető, valamint AndroidAuto támogatás (ha van elnézést, én nem találtam!)? Az elektromos ülésállítás (Igaz, a Skodában is feláras, de a vezetőoldaliba kérhető.)?
A fáradságérzékelő szenzor, a fűthető első szélvédő és a park assist?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!