Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért főzi fel a motorom a...

Miért főzi fel a motorom a vizet Skoda Fabia 1.4 benzin?

Figyelt kérdés
Történt a dolog egyik nap hogy induláskor a motor kinyomta a vizet.A hőmérsékletérzékelo normál hőmérsékletet mutatott,nem mutatta hogy felforrt volna.Beinditottam láttam hogy bugyborékol közbe mértem a hőt a tartályban de ott se mutatta hogy főzné de egyszer csak megzúdul és kinyomott egy jó adag forró vizet aminek a hőjét ugye nem tudtam lemérni.Én azt mondtam hogy ha nem fő fel akkor a hengerek belefujnak a rendszerbe és valszeg hengerfej tömítés lesz.Szétszedtem a tömítés nagyon gyatra volt de más rendellenes dolgot nem vettem észre talán csak annyi hogy a szivoszelep fehérre volt szineződve tehát zabálta is a vizet.Szoval kicseréltem de a probléma nem múlt el.A szenzor továbbra is normál hőt mutatott úgyhogy megnéztem hogy nincs e baja.Mértem neki ellenállást forró vízbe tettem az ellenállás csökkent ahogy kell,tápfeszültséget kap szóval jónak tűnik.Kozbe a vizpompa elkezdett visitani,egye fene kicseréltem.Probléma csak nem javul.Leszedtem a csövet a termosztátról és járattam a motort hogy lássam ha kinyit de,nem nyitott ki,itt már egyértelműen főzte a vizet.Vettem új termosztátot ugyanazt csinálta azzal is.Megint levettem a csövet és az új se nyitott.Ha mondom mi a f@sz.Leszedtem az egész termo házat hogy lássam hogy felnyomja e a vizet.Beinditom mit ad Isten nem jön a víz.Hát nem volt a blokkba elég víz mert a tartájbol nem folyt rendesen bele,azért mert a csőnek ami jön ki a tartályból a blokkba magasabban volt elhelyezve a vége (roszz oszzerakás miatt) és ugye a víz felfelé nem nagyon folyik.Helyreteszem a csövet látom hogy mostmár a hengerfelyből csak nyomja a vizet.Fasza.Azert a biztonság kedvéért behozták mindkét termot és megfőztem őket hogy lássam nyit-e.Hát nyitott.Na oszze van rakva az új termosztáttal,próbáltam nagyjából kilevegőztetni a blokkot is a radiátort is de csak felfőzi bazmeg.Dugulásra gyanakszok még a radiátorban de kétséges mert a radiátor tetején a cső meleg volt az alján pedig langyos tehát hűti a vizet ezek szerint csak nem dugult .Annyi hogy egy idő után nem lehetett érezni annyira forró volt a radiátor is és a motor is,és már nyomta is ki a vizet megint.Inditásnál elég sokat kell várni míg kinyit a termosztát de kinyitni kinyit mert érzem hogy melegszik a cső mogotte
2021. márc. 12. 19:10
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!