Milyen kisebb, "városi" autók vannak a mai piacon, amik jónak számítanak (4-5 milliós kerethez)?
Egyetemista lánynak kellene, tehát nem egy nagy terepjáróban gondolkozunk.
Max. 5 millióig, nem muszáj szalonból venni, de 4-6 évesnél nem szeretnénk régebbit.
2 hetente ingázna vele, autópályán. Ezért jó lenne, ha a 140-150 km/h-t nem csak szenvedősen lehetne vele elérni.
Mazda CX-5
VW Tiguan
Hyundai Tucson
Volvo XC-60
VW Polo 5 1.2 CRDTDI vagy inkább 1.6 CRTDI
Esetleg Golf 6 1.6 CRTDI
Nagyon megbízható technika ez, és a fogyasztással se leszel elégedetlen.
Ha Mercedest vagy BMW-t vesz, csak az lehet rossz. Mesélj még :D
Használtan 8-10 éves autót biztosan nem vennénk, ott tényleg a pár éves a maximum, és kevés benne lévő kilométerrel.
Mercedes A osztály ilyen feltételekkel pedig használtan is 5-6 milliótól indul, ahogy néztem most a hasznaltauto.hu-n (2015-ös modell a legolcsóbb, 5 millióért).
Szerintem ne évjáratra vegyél, inkább állapotra
Nem az számít, hogy mondjuk 2013-as vagy 2017-es évjáratú a kocsi, lehet hogy a fiatakabb rosszabb műszaki és esztétikai állapotban van, és többet futott.
Egyébként a Polo V valamelyik TDI motorral jó választás lehet.
Ezt a Polo vonalat elengedném. Egy fiatal lánynak unalmas, semmitmondó, és a formája is réginek hat. A szörnyű hangú TDI pedig csak hab a tortán.
Íme én mit választanék a megadott feltételekkel:
1. Honda Civic (5 ajtós)
Szerintem ezt magyarázni sem kell. Jól néz ki, jól megy és megbízható. Nekem volt egy 2014-es évjáratú, és az egyik kedvenc autóm volt. Ez a példány még automata is, városba is tökéletes:
2. Mazda 3 Hatchback
Szerintem az elmúlt évek legjobb design-ja, szintén megbízható, kiforrott konstrukció:
3. Ha a fogyasztás és a csend a lényeg: Toyota Yaris 1.5 hybrid vagy Lexus CT200h. Mindkettő megbízható és élhető városi autó. A Lexusnál nem kell megijedni a magasabb futásteljesítménytől sem, minőségét tekintve a prémium kategóriába tartozik. A Yarisból pedig a szinte új modelleket kapod ennyiért:
4. Végül, ha esetleg nem tetszenének a japánok: BMW 116/118i. Sportos, kényelmes és az újabb modelleknél kiküszöbölték a típus gyermekbetegségeit.
Kicsit hosszú lett, de remélem tudtam segíteni :D
Semmi gond, örömmel olvasom a hosszabb válaszokat is! :)
Még annyi, hogy mennyire "veszélyes" használt autót venni?
Én volnék a lány, aki kapja az autót. Úgy vettem észre, hogy használtan ennyi pénzért sokkal jobban felszerelt autókat lehet kapni, míg újonnan kb. az alapfelszereltség kerül ennyibe. És annak sem látom sok értelmét, hogy megvesszük az új autót, de egy év múlva már kb a felét éri csak. A szüleim viszont annyira ezt szajkózzák, hogy szalonból kell venni, mert az a megbízható, meg honnan tudom, hogy amit elad nekem X Y 5 év használat után, az másnap nem áll le velem az autópálya közepén és kell költeni vagyonokat a javításra?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!