Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a magyarázat ekkora...

Mi lehet a magyarázat ekkora biztosítási összeg különbségre?

Figyelt kérdés

Tehát haverom vett egy 2007 es audi A4 et. 2 ezres dízel, 170 lóerő. 2.3 milió forintért. 22 éves a bácsi. Megkötötte élete első biztosítását autóra, 120 ezer forint lett a díj. Majd egy év elteltével, fordulókor újra lett kötve, és úgy lett 80 ezer egy évre.

Én meg vettem egy 2015 ös dacia dustert. 1500 köbcentis dízel. 2.8 milióért. Szintén 22 éves vagyok. Autóra sose volt biztosításom. És 48 ezer a biztosításom egy évre.

Mi lehet a magyarazat hogy ekkora a különbség? 120 ezer forint egy 14 éves autóra Vs. 48 ezer forint 5 éves autóra. Mindkettő dízel. Annyi hogy a duster az euro5 míg az audi az euro 4. És ezenkívül minden paraméter megegyezik. Férfi én is ő is,. Ugyan abban az évben lett jogsink is. Stb stb. Megegyezik minden.

2021. márc. 12. 13:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Dacia vs. Audi, ennyi a különbség. A biztosítók a tapasztalataik alapján áraznak - ha azt látják, hogy a fiatal Audi tulajok 5%-ának van évente kárigénye (ráadásul az is jó nagy), míg a Dacia tulajoknak csak 2% ez az érték akkor értelemszerűen Audit drágábban biztosítanak. Nyilván az életkor, nem, lakóhely, vezetési tapasztalat, teljesítmény, előélet is fontos előrejelző, de úgy tűnik az autómárka még fontosabb.
2021. márc. 12. 13:41
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

Kockázati tényezők alapján számolják a biztositók.

Aki BMW-t , Audit vesz róla tudják hogy szereti nyomni neki és nagyobb a baleseti kockázat.

Nekem 21000 ft az éves díj.

2021. márc. 12. 13:47
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Letöltöd a nyilvánosan elérhető díjtáblázatot a biztosító honlapjáról és elkezded kiszámolni.
2021. márc. 12. 13:50
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Komoly a kérdés? Tehát mitől tér el egy 170 lóerős Audi biztosítása egy 65/80 lóerős (véletlenül elfelejtetted kiírni, mi?) Dusterétől. Szerintem hülyék ülnek a biztosítókban, akik nem tudják, hogy kalkuláljanak, biztos ez az indok az eltérésre.
2021. márc. 12. 14:19
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Belenéztem egyébként a saját biztosítóm jelenleg hatályos táblázatába, és abban a gyártmány szorzó ugyanaz Dacia és Audi esetén (1-es szorzó).

Szóval a nagy eltérést nem ott kell keresni.

Ezek adhatnak nagy eltéréseket:

- biztosító vs. biztosító (ha a kisujjadat sem mozdítod pl.UNION-Kötelező és union24 között 10ezres alapdíj különbségek lehetnek)

- 170 lóerő vs. 90 lóerő (alapdíj, innen indulnak a szorzások)

- bejelentett lakhely (Budapest vs. vidék)

2021. márc. 12. 14:27
 6/14 A kérdező kommentje:

109 lóerő a duster. Ezt valóban elfelejtettem írni. De nem kell leszólni, nem 65 ló... Hiába kötekedsz. 109 ló.

Szóval van a két autó közt 61 lóerő. Az nem egy egetverő nagy szám igazából a mai világban. Ez a 61 ló nem indokolja azt hogy majdnem háromszorosa legyen a biztosítási díj az audinak.

Mindketten ugyan abban a vidéki városban lakunk. És mindkettőnknek a k&h nál van a biztosításunk. Mindketten a felsoroltakból a netrisken a legolcsóbbat kötöttük, mind a két esetben a k&h ajánlotta a legolcsóbbat.

2021. márc. 12. 19:14
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Akkor kedves kérdező, győzködd magad továbbra is, hogy nem az "egetverő" 61 lóerőnyi különbség indokolja az eltérést.
2021. márc. 12. 19:28
 8/14 A kérdező kommentje:

Jó akkor tegyük fel hogy 61 lóerő miatt drágább a biztosítás 77 ezer forintal. 2.5 ször annyi a biztosítás az a 61 ló miatt. Akkor egy 300 lóerősre mennyi a biztosítás? 400 ezer forint? Ez vicc.

Én nem győzködöm magam, de ne mondja már senki hogy 61 lóerő miatt ennyivel drágább.

Én inkább olyant tudok elképzelni hogy bizonyos köbcenti felett rádobnak már luxus adót, stb. Régen asszem 1600 köbcentitől számított luxusnak, most meg 2 ezertől talán?

2021. márc. 12. 19:55
 9/14 anonim ***** válasza:

Belenéztem, a K&H-nál van hengerűrtartalomra is kedvezmény, de én nem állok neki utánaszámolgatni a díjaitokat.

Annyira sem vagy képben KGFB-vel, hogy bonus-malus kategóriakülönbség is van köztetek.

Számoljatok ti:

[link]

2021. márc. 12. 19:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Erre az évre 80 ezer vs. 48 ezer, nem?

Milyen 2.5-szörös különbségről beszélsz?

2021. márc. 12. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!