Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladjam vagy megjavítassam?

Eladjam vagy megjavítassam?

Figyelt kérdés
Adott egy kettes punto most lett műszakija és kilakatolva az egész alja már sokba van nekem ezért terveztem nyáron új kocsit venni. Futárkodok vele és legutóbb átugrott a vezérlés elvittem szerelőhöz még nem kezdett neki, hogy keressek valamennyit bérkocsi kéne az meg nem olcsó ugye. A szerelő azt mondta 100-150k lenne a bérkocsi még 5 napra kb 20k és most költöttem rá 120k műszakira.Szóval melyikkel jönnék ki jobban ezt így olcsón eladni és venni egy másikat vagy ezt megcsináltatni?

2021. márc. 11. 09:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ha csak autó akkor add el, ha kötődsz hozzá ne add el
2021. márc. 11. 09:54
 2/11 anonim ***** válasza:
add el
2021. márc. 11. 10:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha rendesen ki van lakatolva a kaszni, én nem adnám el. Motorhibával ugyis csak aprópénzt kapnál érte.
2021. márc. 11. 10:25
 4/11 anonim ***** válasza:

Mit tudnál venni helyette? Lenne érdemi előrelépés?

Ez a kocsi már anyagi csőd, mert a lakatolás, fényezés felér az értékével.

Szóval ha nem tudsz érdemben jobb kocsit venni, akkor ezt kell megcsináltatni.

2021. márc. 11. 11:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Mikor cseréltél utoljára vezérlést amúgy? Olajat? Szűrőket?

Basszus ez lesz, amikor spórolsz a karbantartásra. Az új autódnál is.

5 napra adna a szerelőd autót egy 20-asért, az nagyon jutányos egyébként.

Fogadok nem tudja, hogy futárkodni akarsz vele.

2021. márc. 11. 12:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Lakatolást elvileg már megcsinálta rajta, így lett 120 a műszaki, mert gondolom nem engedték volna át.

De legalább friss műszaki van rajta, ismered az autót, és ha nem verted szét teljesen a motort, akkor 100-150-ből legalább lesz egy motorgenerálod is, vezérléscserével együtt.

Lehet még 2 évig pusztítani.

2021. márc. 11. 13:11
 7/11 anonim ***** válasza:

#6: Igen, így értettem. Beleölt annyit, amivel már anyagilag zsákutca. Szóval nem éri meg eladni és venni egy hasonló öreg sz/rt, mert arra is ugyanúgy elmegy a pénz, ezt meg ismeri, megcsináltatott már rajta sok midnent. Kisebb bukta innentől használni addig amíg még biztonságosan használható. Hacsak nem futja érdemben jobb autóra.

2021. márc. 11. 13:21
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem a szerelőm adta volna hanem egy autó kereskedés és úgy döntöttem veszek másikat mert így is el akartam adni és most ez nekem í dolgozás közben is kiesés lenne illetve pénzben mégnagyobb
2021. márc. 11. 16:35
 9/11 anonim ***** válasza:

De így meg már ne add el, ha meg tudja csinálni a motort a szerelő.

Ha a kuplung/váltó még egyben van, inkább ezt amortizáld futárkodásra, mint egy új(abb) autót.

2021. márc. 11. 16:43
 10/11 A kérdező kommentje:
nyáron úgy is újabbat vettem volna és ebbe már tényleg nem akartam több pénzt beleölni
2021. márc. 11. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!