Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak Mercedes?

Első autónak Mercedes?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. 21 évesen életem első saját autóját készülök megvásárolni. Eddig a szüleim W205-ös C-osztályát használtam, tehát valamennyi rutinom van már a vezetésben. Gyerekkori álmom egy első generációs Mercedes CLS350, sikerült is találnom egy 2007-es évjáratút, valós 165 ezer km-rel. Szerintetek merjek venni ilyen autót, vagy inkább felejtsem el? Aggódok, hogy többet lenne szervizben, mint az úton (ezt egy szerelő ismerős mondta). Keret lenne a szervizelésre, de nem szeretném, ha minden hónapban kijönne rajta valami.

2021. márc. 10. 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó a 350-es motor meg az 500-as is,de ez luxusautó volt annak idején. Mint egy s osztály ezért nagyon drága hozzá minden. Nagy v8-ak közül az 500-as 306 lóerős az egyik legjobb ebben szegmensben. Annyi bajuk van hogy nagyon sok hőt termelnek és szétégetnek mindent a motortérben ami persze javítható,de azért ezek bosszantó apróságok. Minél több az extra annál több elektronikai gond lehet vele. Láttam ml mercit ezzel a 3,5-es motorral 650 ezer km-el bontatlan motorral szóval az alap konstrukció az jó,de ezeknek évi 500 ezer - 1 millió ft a fenntartása. Ezt nem én hanem szerelő mondta és mindegy hogy sokat vagy keveset használod, évente elég hogy 1-2 alkalommal legyen valami. Egy klímakompresszor tönkremegy aztán ott vagy hogy 3-400 ezer. Ha van ennyid akkor vedd meg. Persze lehet hogy megveszed és 5 évig semmi baja nem lesz de nagyon nagy lutri egy ilyen autó ennyi idősen.
2021. márc. 10. 14:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
cserélj szerelőt. Ha jó állapotú a kiszemelt darab, és valóban van mercis rutinod, akkor sokáig lesz örömöd a járgányban. Amúgy jó széria, és elegáns is. Na jó, tiszán kell tartani, főleg mindig csillogjon. Akkor lesz respektje(meg irigyed)
2021. márc. 10. 14:17
 3/10 D. Brasco ***** válasza:
100%
Az M272 meg M273-as motorok elég beteg lovak....igen komoly vezerles problemaik vannak.Nezz utana a google-n,eleg ha beirod hogy M273 problems.Amugy ahogy az első mondja venni kell belőle egy 500-ast.De csakis az M113-as motorkoddal.Nekem is volt ilyenem,stabil gép volt szerettem,imádtam!Ettől függetlenül legyen zseton rendesen félrerakva,mert kisebb nagyobb gond mindig lesz vele,raadasul az ilyen filleresnek tünő dolgok is mint egy parkszenzor,azt is elég jó árban mérik ezekhez mert a csillag felár mindenhez jár.Ezt a 165ezer km-et az altalad emlitettben biztosan nem hiszem el....nagyon keves,es ilyen autot nem boltba jarni meg a gyerekért az oviba elmenni vesznek.
2021. márc. 10. 14:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Elég vegyes vélemények érkeztek, de köszönöm az eddigi válaszokat :)

#3 a futásteljesítmény 100%-ig biztos, egyéves korától kezdve édesapám munkatársa használja második autóként.

Megnéztem a használtautó.hu kínálatát, árulnak egy fekete 500-as CLS-t, az 2008-as de pontosan ugyanannyi kilométer van benne mint a kiszemeltben :D

Szerintetek inkább azzal a motorral érdemes venni? Persze nem kizárólag a válaszok alapján döntök, de kíváncsi vagyok ki mit gondol.

Íme: [link]

2021. márc. 10. 15:30
 5/10 D. Brasco ***** válasza:
Mondom en az M113-as 500-ast vennem a helyedben viszont azt ha jol emlekszem csak 2006 vagy 7-ig rakták bele,azt valtotta az M273 de az mar kozel sem olyan stabil mint az elodje.
2021. márc. 10. 15:38
 6/10 anonim ***** válasza:
3.5 millió forintos CLS Mercedes, megszakadok... :'D
2021. márc. 10. 15:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Megnéztem nagyban is, a beltere elég megviselt. Nyilván ez egy elég alacsony ár egy ilyen autóért. Többet is szánnék rá, de az 500-asra ezt találtam először, és belinkeltem, hogy akinek nem ugrik be a típus elsőre, az megnézhesse. Azért kíváncsi lennék 6-os, hogy milyen autó tulajdonosaként szakadozol. De tudom én, Sanderót vagy Swiftet kéne vennem ennyiért. Végülis annak szintén négy kereke van, nem?...
2021. márc. 10. 15:55
 8/10 D. Brasco ***** válasza:

6-os te megis min akarsz megszakadni?!?

Ennek a szerianak ennyi az ára sőt 3.5-ert kifejezetten drága.

2021. márc. 10. 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:
pont azért szakadok, Brasco... nem véletlen annyiba kerül "csak". Ez egy hétköznapi általános autó ára, nem egy ilyen grancoupe-é...
2021. márc. 10. 18:06
 10/10 D. Brasco ***** válasza:
Miert akkor mennyibe keruljon?!10millioba?!
2021. márc. 10. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!