Mitől, miért "csóválhat be" egy utánfutó?
Figyelt kérdés
Több videót láttam már,hogy valamiért becsóvált a futó,és képes felborítani az autót is. Ez mitől lehet?
17 éve rendszeresen futózok,húztam már 140-nel,megraktam az öt Mátyást 1080 kg kőporral,mentem tök lapos gumikkal is(szerencsére) nem volt ilyen jellegű gondom.
Elméleti a kérdés--mitől lehet?
2021. márc. 6. 10:45
2/7 anonim válasza:
Toljad csak neki.. majd egyszer rájössz. :)
Pár ismerősöm megtanulta amikor az autója a beszitált tréleren volt és az árokparton nézte hogy a tréler most felül van, a kocsi meg alatta tetővel lefelé. :D
3/7 anonim válasza:
Ott a magas súlypont, viszonylag nagy sebesség.
4/7 anonim válasza:
lakókocsi csinálta ezt, út közben aztán durrdefektje lett és kereket kellett cserélni. onnantól nem rángatott. valószínűleg nem volt elég nyomás az egyik kerékben, csere után pedig egyenlő nyomás volt mindkét oldalon, ezért nem rángatott.
5/7 anonim válasza:
Attól, hogy a súlypont a tengely mögé esik, és nem elé (az autó felé).
6/7 anonim válasza:
Általában a rossz súlyelosztás miatt vagy lapos/defektes gumi miatt esetleg csúszós út vagy erős szél és túl a gyors sebesség társaságában történnek ilyenek.
7/7 anonim válasza:
Súlyeolsztás a titka mindennek, semmi más. Ha az utánfutó végében van a súly, elől meg semmi, az katasztrófa. Inkább elől legyen a súly, de a legjobb valahol középen, a tengely felett. Én is sokat trailereztem régen (sőt most is van), és zárt versenypályán kipróbáltam, hogy a Touareg vagy az ML 270es Mercedes olyan finoman, nyugisan viszi 160al a Passatot maga után, mintha nem is lenne ott semmi. Megfelelő autó kell hozzá, jó súlyelosztás, és jó trailer. Ha megnézed, a románok is a "horror"karavánnal 100-110 körül mennek a 20 éves VW LT-vel, és nem történik semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!