Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2-es Prius fenttartása hogy...

2-es Prius fenttartása hogy alakul?

Figyelt kérdés

320i-m van (e46)

Hallottam hogy a Prius nagyon jól tud fogyasztani, a hibrid remdszer miatt, azon gondolkodtam hogy vagy lecserélem a mostani autóm, vagy a mostani mellé vásárlok egyet.

Mert sajnos 30kmre melózom, a priussal évi 350- ezret tudnék KERESNI!, mert a melóhelyem elég jól fizeti a km-t bejárósként.

Szerintetek évi 350-ből mennyi maradhatna, ha kifognék egy jobb példányt, ami nem is eszi annyira az olajat+ az aksi sem lenne halott?

2021. márc. 5. 08:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Prius 2-esem van. Budapesti városi fogyasztása 4,8-5,5 liter között alakul. Megbízható típus, kopó-fogyó alkatrészeken kívül az akkucella cserékre kell költenem. Nagyjából évente 2 cella csere az átlag, ez most nekem 70.000 forintba fájt, munkadíjjal együtt.

YT videók alapján sokan otthon is nekiállnak a cserének, akkor csak a cellákat kell megvenned. Cella 15-20.000Ft környékén van, jó bele a Prius 3-é, csere után azokkal nekem eddig nem volt bajom. Én nagyjából éves szinten 150-200.000 forintot spórolok az előző benzines autómhoz képest, 5 éve van meg, még 3 év, és visszajön az autó ára.

2021. márc. 5. 08:32
 2/3 A kérdező kommentje:
1.6 körül néztem őket, akkor 2 év alatt nálam kb visszahozná az árát, az azért annyira nem rossz :)
2021. márc. 5. 08:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem egy 4-500 ezret futott példányt veszel akkor az még sokáig ki fog szolgálni.

Sokan félnek, hogy jaj drága a cella ha tönkremegy.

Egyáltalán nem az hisz külön külön be lehet mérni melyik a rosszt, nem kell az összeset egyszerre cserélni.

Illetve ugye ott az automata váltó adta kényelem ami városban isteni.

Ha megteheted hidd el nem fogod megbánni.

Én is régóta vágyok rá, de sajna mindig van fontosabb dolog amire költeni kell mint egy újabb autó hitelt meg sose fogok felvenni.

2021. márc. 5. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!