Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Van egy briggs stratton...

Zimi66 kérdése:

Üdv! Van egy briggs stratton rotám és nincs gyújtás pedig új a Trafó és a gyertya és a hézag is jó. A teskábel a blokkon van. Valami ötlet?

Figyelt kérdés

2021. márc. 2. 19:13
 1/10 Vortrex ***** válasza:
Nézd meg hogy gyertya pipa nélkül szikrázik-e a kábel
2021. márc. 3. 06:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam Már multiméterrel rámérni és egyszerűen nincs áram. Nyélván közben rángadtam.
2021. márc. 3. 07:46
 3/10 Vortrex ***** válasza:

Multiméterrel ne méregesd, mert ahhoz túl nagy a szikra feszültsége, tönkreteszi.

A testkábelt szedd le a blokkról, szerintem nem jól kötötted össze. A gyújtótrafó felfogatási pontjai szolgálnak testként, a vékony fityegő kábel arra való, hogy azt a testhez érintve gátolja a szikrát

2021. márc. 3. 07:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Átraktam a testkábelt a Trafó felfogatására és így se jó. Van a testkábel meg az a fityegő hogy azzal mit csináljak lehet annak közé hozzá? Mármint azt nemkötöttem be sehova.
2021. márc. 3. 09:01
 5/10 Vortrex ***** válasza:

Mégis van külön test kábele, én mondtam rosszul. Sőt az a fityegő, ami a trafóból jön, se az amire én gondoltam először.

A trafón van egy szigetelt vékony, általában fekete vezeték, amin nincs szemes saru, szerintem ezt hívtad fityegőnek. Azt össze kell hozni a gyújtás megszakítóval, ami a lendkerék alatt van.

Találtam róla pár ábrát:

[link]

[link]

2021. márc. 3. 09:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Kettő darab vezeték van az egyik szemes saru a másik meg az a fityegő és a lendkerék alatt nincs megszakító mert ez nem olyan motor. A tetején van a berántó mármint a lendkerék.
2021. márc. 3. 09:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez egy briggs tratton 375 sprint nevű gép
2021. márc. 3. 10:14
 8/10 Vortrex ***** válasza:

Biztos, hogy belevaló a trafó ? A megszakítós trafónak kisebb a tekercs része, de ugyan olyan kifli alakú vason van.

Előfordulhat, az is hogy a lendkerék elvesztette a mágnesességét

2021. márc. 3. 11:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem veszítette el a mágnesességét mert alig bírom leszedni róla a trafót ha hozzá ragad igen ugyan olyat vettem hozzá plussz meg van a régi és azzal is próbálkoztam de sehogy se jó
2021. márc. 3. 11:46
 10/10 Vortrex ***** válasza:
Fordítva próbáltad már brakni? Nem nézlek hülyének, csak nincs jobb ötletem
2021. márc. 3. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!