Az Opelnél a kombit mért nevezik "sportos túrázónak"?
Szóval a kupé önmagáért beszél, hogy sportos, nem kell neki külön reklám. Kombinál meg megy a magyarázkodás, beleerőltetés, hogy ez bizony egy nagyon sportos túrázó.
Gondolom ez főleg marketing, egy kis pszichológiai ráhatás. Az emberek szeretik a jól pakolható autókat és imponál a sportosság is. Ezért kell egy kis megerősítés, rábeszélés, hogy bizony a "koporsószállítójuk" egy sportos erőtől duzzadó jószág, még ha csak egy 1.4-es motor is van benne majd 2 tonnás tömeggel párosítva.
#9 vagyok
Nem értem miért lettem lepontozva, a sedanoknak szinte mindig kisebb a légellenállási együtthatója (például nemrég asszem a Mercedes CLA sedan volt a legaerodinamikusabb autó)
Tehát a légellenállás
sedan < kombi < hatchback
"Én azt furcsállom kicsit, hogy ezekben a fantázianevekben mindig a túrázást, meg a sportosságot erőltetik. "
A kombi és a Station Wagon megnevezés már unalmas.
Azért egy sima kombi pl:
vagy:
és a kérdésben szereplő Opel:
között azért van némi eltérés, ami bár nem több mint minimális megformálása a hátsó fél méternek, de azért mégis esztétikusabb...
Gondolom kitalálták, hogy ha már hátul is áramvonalasabb ( így tempós autópályás tolatásnál kevesebbet eszik xD ) akkor nevezzük sportnak.. :D
Nem feltétlen kell ebben komoly logikát keresni, egy elkezdi valami hangzatos marketingdumával a többi meg átveszi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!