Az Opelnél a kombit mért nevezik "sportos túrázónak"?
BMW Touring
Ford Turnier
Alfa Romeo Sportwagon...
Kombi fantázianevek:
Avant
Brake
Wagon
SW
Tourer
minden márkánál fantázianeve van.
Touring, Sport Wagon (SW) Avant, Tourer, Variant.
"Vicces egy kombit "sportkocsinak" hívni. :)"
Ez megvan?
Mert ez után vicces a 300 ló alatti kocsikat sportkocsinak hívni :D
Egyszer ültem olyanban, letépte a fejem :D
Nagy sebességnél a nagyobb légellenállás miatt kicsit lassabb :)
#8 Nem biztos, hogy magasabb, inkább általában hosszabb, mint az 5 ajtós. Viszont pont ezért a légellenállása kicsit jobb rendszerint. Jobban elvezeti hátul a levegőt, nincsenek olyan örvényleválások mint egy rövidebb 5 ajtósnál.
Tömegre eddig amilyen autóim voltak, a kombi mindig egy jó mázsával nehezebb volt. Valószínű ennek betudható, hogy a gyári fogyasztási adata is minimálisan 1-2 decivel több.
Menetdinamikában, gyorsulásban ha van is 1-2 tized másodperc hátrány a nagyobb tömegből adódóan a gyakorlatban ez elhanyagolható.
Én azt furcsállom kicsit, hogy ezekben a fantázianevekben mindig a túrázást, meg a sportosságot erőltetik. A kombi karosszéria nagyon praktikus, jól pakolható, sok cuccot el tud nyelni. Nagyobb családnál, sok cuccal jó is az. De nekem nem kifejezetten a sportosság jut eszembe róla. (Igen, lehet belinkelni nagyon erős kombikat, van olyan is, persze. De általában ezek nem tömegautók alapkivitelben.) A sportosság ezerszer inkább eszembe jut, egy 3 ajtós kupéról, mint formáról. És ez fontos, hogy mint formáról, első blikkre, a műszaki adatok áttanulmányozása nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!