Mitörténik éppen az üzemanyag árakkal??
Egyébként a földgáz árával is ugyan ez a helyzet. Az utóbbi években volt egy nagy mélyrepülés a világpiaci árban. Még sem lett olcsóbb a gázszámla. Az üzemanyagok ára a jelenlegi olajárral és dollárral arányosan számolva 300Ft körül alakulhatna. A többi a Mol extraprofitja, amit elraknak a haverok, akik közel ülnek a húsos fazékhoz. Sajnos ez így működik.
Szoktak még takarózni azzal, hogy hát azért kell emelni, mert a Covid ellenére is dübörög a gazdaság és mindenkinek óriási mértékben emelték a fizetését. Amiből én mondjuk egy fillért nem tapasztalok, de ez mellékes.
9 németeknél látom, hogy egy darab 2 hetes periódus kivételével mindig is pár centtel olcsóbb volt a 10% etanoltartalmú. Valószínű, mert sokan nem szeretik, illetve csak a pár cent miatt tankolják. Gondolom valakikor bepróbálkoztak, hogy felemelik, aztán hirtelen a kutyának nem kellett, úgyhogy megint olcsóbb.
Na meg kb. 10 éve ment Magyarországon is az e85, akkor az kb. a benzin 2/3-a volt, mert kevés volt az adó rajta. Az befulladt végülis mára?
Ami érdekesség még, most néztem az európai árak után, svájc és a keleti országok kivételével a diesel mindenhol olcsóbb. Svácban ugyanannyi mint a benzin, kelet európában meg szinte mindenhol drágább.
Amit a 10-es említett.
Mi lesz ha visszamegy a 100$-os árra?
Akkor nálunk 800 forint lesz literje?
Azért az nagyon kemény lenne..
12-es hogy a németeknél miért annyi amennyi az jó kérdés. Gondolom mesterségesen tartják szinten amennyire lehet, vagy máshogy van megadóztatva az etanollal pancsolt benzin.
Igen 10-éve ment az e85, de ahogy mondod befulladt, ennek több oka is volt, egyrészt ugye ahogy mondod változott rajta az adó de ez még nem lett volna gond, a nagyobb gond az volt hogy környezetszennyező volt az előállítása, valamint rengeteg műszaki meghibásodást okozott, nem 1-2 autó robbant le akkoriban, csak hogy szépen fogalmazzak.
Mondjuk az is lehet az árkülönbség mögött hogy többet kér miatta az autó, én az elején mikor bevezették hogy a 95ös-csak pancsolt lehet,megnéztem hogy mennyit eszik belőle, Prémiummal amiben nem etanol van hanem tercier abból mint eddig 100km-hez kell 6,5 liter, a pancsolt 95-el bekér 7,3 litert.
Németországban a gázolaj is még mindig sokkal olcsóbb, mint a benzin, aztán legyen hülye, aki nem TDIt vesz.
Egyébként voltam kint januárban Németországban (ki van halva az egész, ijesztő), az üzemanyagár csillagászati magassáokban van. Eldugott ki falvakban 1,60 felett van a benzin, 1-2 évvel ezelőtt, kovid előtt az autópályán került 1,60-ba a benzin, falvakban 1,40 alatt vettem.
Most 1,4-1,5 közt mozog nem autópályán.
Egyébként, 2011 végén 2012 elején tankoltam 1,70-ért is. Akkor nem volt kihalva. Csak most paráznak sokan a covidról. Egyes politikai erőknek meg bizonyítási kényszere van, így a plándémia kezdete óta viszonylag gyakori (egy időben konstans volt) a 120-as korlát Hannover környékén az a2-n.
18as
Így van ahogy mondod, maximálisan egyetértek. Hazafelé hajnalban jöttem, és az A6os autópályán rajtam kivül még 2 személyautót láttam, hátborzongató volt mindez azon az autópályán, ahol teljesen természetes a dugóban állás. Meg a kamionok persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!