Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átlag autókat miért neveznek...

Átlag autókat miért neveznek luxus autónak?

Figyelt kérdés

Gyakran lehet olvasni olyan híreket, cikkeket, videókat ahol egy mondjuk 10 milliós autót luxusautónak titulálnak.

Ez miért van? Egy 10 milliós auto nagyon távol van a luxustól.

2021. márc. 1. 19:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Azért, mert ti keveset kerestek, más szégyellje magát, mert jobban keres?
2021. márc. 3. 16:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, te itt hol olvastál olyat, hogy aki jól keres az szégyelje magát?

Én azt mondtam, hogy az itthon fizetésekből nagyon kevés ember engedheti meg, hogy meg tudjon vásárolni egy 10 millás autót. Ha szétnézel az utakon pár száz ezeres autókkal közlekedik a többség.

2021. márc. 3. 16:57
 13/22 anonim ***** válasza:
Ez igaz.
2021. márc. 3. 17:20
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Na mi az? Miért kellett lepontozni (#10)? A közszféra ennyit ad mit csináljak. Szakadt kocsival járok mert nincs jobbra. Főleg nem 10 milliósra. Nekem az már luxusautónak számítana. És nem csak az ára miatt... És még hányan vagyunk így az országban értelmiségiek...
2021. márc. 3. 17:46
 15/22 anonim ***** válasza:
72%

Én is közszférában dolgozom. Most 224e a nettóm, de csak azért mert van másodállásom is. Összesen kapok ennyit a két munkahelyen, amiért nem 8 órát dolgozom egy nap. (Mérnöki MSc diploma, 2 nyelvvizsga, nem vagyok már pályakezdő sem. Egyetlen bűnöm, hogy nem szeretnék se Budapestre költözni, se külföldre disszidálni.) Ha nem is 10 millióst, de egy akkor 7 milliós új autót meg tudtam venni 3 éve. Drágábbra valahogy nem is vágyom, ez nekem megfelel. Igaz, hogy lakásom van (szégyellnem kellene magam, hogy 21 éves koromban meghaltak a szüleim?!), hitelem soha nem volt egy forint sem. Gyerekem még nincs. Így viszonylag kényelmes helyzetben vagyok megtakarítás szempontjából. A rezsin és a kaján (párommal megosztva) kívül nincs igazán kiadásom. Így ha nem is keresek átlag felett, nem panaszkodom, bőven tudok félrerakni minden hónapban.

De valóban élethelyzet függő. És önmagában hogy ki mennyit keres nem mérvadó. Mint látható én ennyiből bőven megélek míg más ugyan ennyiből önhibáján kívül is nyomoroghat.

"Ha szétnézel az utakon pár száz ezeres autókkal közlekedik a többség." Lehet ez országrészenként is változó, de én nem így tapasztalom. Saccra, kb ahogy én látom:

20% a drága prémiumautó (lehet ezek céges vezérigazgatói autók, nem tudom...),

25% az ilyen 0-5 éves viszonylag újabb Astra-Golf-Tocus-stb átlagautó,

30% a válság előtti autóvásárlási hullámból származó lassan kiöregedő, de még használható 10-18 éves autó,

20% a valóban régi szakadt olcsó autó,

5% egyéb ami a köztes kategóriákban helyezkedik el.

2021. márc. 3. 19:05
 16/22 anonim ***** válasza:
54%

Ez szerintem nagyon terület függő.

Budapesten vagy Pest megyében tényleg látni jó pár 10 millás autót, de a szakadt azért még itt is mindig több. De ha lemész egy körútra így Nógrád, Borsod, Heves, Szabolcs, útvonalon mindjárt más lesz az arány.

2021. márc. 3. 19:26
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Mérnöki diplomával ennyit? Tudod az a baj, hogy amíg az ilyenek, mint te elmennek ingyen dolgozni, addig lesznek is olyan helyek, ahol ennyit adnak, mert úgyis lesz egy jól képzett palimadár aki robotol nekik. Nekem is MSc mérnöki diplomám van, és eszem ágában sincs ilyen hitvány bérért dolgozni (nyilván magas szintű munkára gondolok, mert ha elmész kulimunkázni, akkor pont nem érdekel senkit a diplomád)

Szóval, csak gratulálni tudok, ha ennyire tartod a szakértelmedet. Egy kis tartás és önbecsülés nem ártana.

2021. márc. 4. 08:10
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

Kedves 17-es!

Sokra megyek a tartással és az önbecsüléssel, ha csak a számat tátom a sültgalambra várva és hőzöngök, hogy ennyi fizetés nekem nem elég.

Igen, egyetem után ezt tettem, valóban. 3 évig voltam emiatt munka nélkül, nulla bevétellel. Végül ezt meguntam, megelégeltem és rájöttem, hogy annak kell örülni ami van. Mivel mint írtam, nem szeretnék költözni, se az ország túlsó végébe, se külföldre. Szerencsés vagy, hogy ahol te élsz, ott ezek szerint sokkal jobb a helyzet. Vidéki dél-dunántúli megyeszékhelyen élek, ahol nincs igazán ipar. Tehát vagy ez, ami legalább számomra érdekes és szakmai munka, vagy a munkanélküliség, esetleg a közmunka.

Alapból bértábla szerint garantált bérminimum járna. Hiába lázadozok és hivatkozok a diplomámra, senkit nem érdekel, ennyi jár törvény szerint. Választhatok vagy ez, vagy ott az ajtó. Senkit nem fog meghatni. Azért dolgozom két munkahelyen, napi 10-12 órát, hogy ennél valamivel többet megkeressek. Itt sajnos a dübörgő gazdaság, defláció és a hatalmas munkaerő hiány ellenére is ez a helyzet...

2021. márc. 4. 08:50
 19/22 anonim ***** válasza:
78%
Azért egy 10 millás autót ne nevezzünk már átlagosnak. Az átlag ami az utakon van az pár száz ezres, ahhoz képest pedig tényleg luxusnak számít egy 10 millás autó, még ha valójában nem is az.
2021. márc. 4. 13:44
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Erről az jut az eszembe még, hogy csak nézőpont kérdése az egész.

A rokkant ember ürölne, ha tudna járni. A járó ember örülne egy biciklinek, akinek biciklije van örülne egy autónak, akinek autója van örülne egy luxus autónak, akinek pedig luxus autója van örülne egy luxus repülőnek.

2021. márc. 4. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!